Bulut: Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Seyhan Belediyesi’nin Kadın Dayanışma Merkezi’ni ziyaret etti. Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Bulut, “Çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın, değişimin öncüsü kadınlar, sosyal, siyasal, ekonomik hayata katıldıkça güçlü. Kadın özgürse, toplum da özgürdür” dedi.

ADANA (BÖLGE)-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Seyhan Belediyesi ve GIZ (Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu) işbirliği ile uygulamaya konan ve 4,5 milyon liraya mal olan Kadın Dayanışma Merkezi’ni ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl açılan ve bölgenin en büyüğü olma özeliğine sahip Kadın Dayanışma Merkezi fiziksel, sosyal ve ekonomik şiddete maruz kalmış kadınlara hizmet veriyor. Psikolog ve avukatların da kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal destek için bulunduğu merkezde, dil eğitim, mesleki eğitim ve rehabilitasyon merkezi de bulunuyor.

EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Merkezde kadınlarla bir süre sohbet eden ve ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri inceleyen Bulut,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Mücadelenin simgesi olan 8 Mart’ın kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği ve daha huzurlu yaşam taleplerini dile getirdikleri bir gün olduğunu belirten Bulut, kadınların, siyasal, ekonomik ve sosyal hakları için yüzyılı aşkın bir süredir verdiği bu mücadelenin insan hakları mücadelesinin güçlü bir halkası olduğunu bildirdi.

CUMHURİYET’İN TEMELİ KADIN DEVRİMİDİR

Temelinde kadın devrimi olan Cumhuriyetin en büyük kazanımlarından birinin kadınlara birçok Avrupa ülkesinden önce haklarının teslim edilmesi olduğunu kaydeden Bulut,  Cumhuriyetin odak noktasında yer alan kadınların da çağdaş, aydınlık Türkiye’nin kurulması yönünde çok önemli bir misyonu üstlendiğini söyledi.

AK PARTİ İKTİDARLARI KADININ HAKLARINI ELİNDEN ALDI

“Cumhuriyet kadınla, kadın da Cumhuriyetle yükselmiştir” diyen Bulut, “Ancak, sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta tüm rollerin üstesinden başarıyla gelen, çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın, değişimin öncüsü kadınlar,  bugün ikinci plana itilmekte, şiddet görmekte ve katledilmektedir. 17 yıllık AK Parti iktidarında kadınların elinde kalan son hak kırıntıları da ellerinden alınmaya çalışılmaktadır. Kadınlar, hak mücadelesi bir yana artık birincil insan hakkı olan yaşam hakkını korumanın peşine düşmüştür” ifadelerini kullandı.

KADIN ÖZGÜRSE TOPLUM DA ÖZGÜRDÜR

CHP’li Bulut bunun nedeninin kadın-erkek eşitliğine inanmayan, kadını birey olarak görmeyen, sadece aile içinde tarif eden, kadının görevini sadece annelik olarak gören, toplumsal yaşamın içinde görmeye tahammül dahi edemeyen çağdışı bir zihniyetten kaynaklandığını kaydetti. Kadının özgür olduğunda toplumun da özgürleşeceğini söyleyen Bulut, kadın ve erkeğin eşit olduğu, kadının şiddet görmediği, huzurlu ve mutlu bir Türkiye’yi inşa edene kadar mücadeleye devam edeceklerini bildirdi. CHP’li Bulut, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadının hak temelli ayrımcılığa uğramadığı, özgür olduğu, şiddet görmediği bir ülke ve dünya diledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor