BULUT: MİLLET TAŞ MI YİYECEK?

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 17 günlük ’tam kapanma’ öncesi iktidarın zor durumdaki vatandaş ve esnaf için acil destek paketi açıklamasını istedi. Bulut, “Günlük yevmiyeyle hayatını kazanan vatandaş ne yapacak? Millet 17 gün taş mı yiyecek?” diye sordu.

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidarın pandemi önlemleri çerçevesinde 17 günlük ’tam kapanma’ açıkladığını belirterek “Tam kapanma doğru olmakla beraber geç kalınmış bir karardı” dedi.

İKTİDAR, ‘AÇ KALIN’ DEDİ

Ancak ne esnaf ne çalışanları ne de gündelik yevmiye ile hayatını idame ettiren vatandaşlar için bir destek paketi açıklanmamasını eleştiren Bulut, şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedbirleri açıkladı, ‘sağlıcakla kalın’ dedi ve sırtını dönüp gitti. Lebalep kongrelerinizin, mitinglerinizin, on binlerce kişinin katılımıyla yapılan cenazelerin bedelini ödemek vatandaşa kaldı. Hiçbir destek paketi açıklamadan, esnafa, vatandaşa evinizde oturun demek, aç kalın demekle aynıdır.

MİLLET 17 GÜN TAŞ MI YİYECEK?

“Günlük yevmiyeyle hayatını kazanan vatandaş ne yapacak? Borç yükü altındaki, faturalarını, SGK-BağKur primlerini ödeyemeyen esnaf ne yapacak? Millet taş mı yiyecek?” diyen Bulut, bu süreçte esnaf ve dar gelirli vatandaşın kaderine terk edilmemesini, bir an önce destek paketi açıklanmasını istedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor