Bulut’un 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı

ADANA (BÖLGE)-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı:

“Demokrasinin geliştirilmesinin en önemli unsurlarından biri düşünce ve ifade özgürlüğüdür.

Halkın doğru haber almasını sağlayan, kamuoyunun vicdanı olan, gerçeklere ayna tutan basın ne kadar özgürse, o ülkenin demokrasisi de o kadar güçlüdür.

Ancak basın özgürlüğü sıralamasında her yıl daha kötüye giden, 180 ülke arasında 157. sırada bulunan, “basını özgür olmayan” ülkeler kategorisinde olan Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir.

Binlerce gazetecinin işsiz olduğu ülkemizde medyanın, baskı ve sansürü, tehdit ve hedef göstermeyi en ağır olarak yaşadığı karanlık bir dönemden geçmekteyiz.

Havuz medyaları oluşturularak, iktidar eliyle gerçeklere karatma uygulanmakta, halkın haber alma özgürlüğü engellenmekte, doğruları duyurmaya çalışan gazetelere ağır sansürler uygulanmaktadır.

Baskılar sonucu gazeteciler adeta mesleklerini yapamaz hale gelmişlerdir.

Gazeteciler işlerini yaptığı için suçlanmakta, mahkemelerde yargılanmakta, hedef gösterilip haksız gerekçelerle tutuklanmaktadır.

Bu karamsar tabloya rağmen, toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren gerek yerel, gerek ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçileri, mesleğinin onuru için, kamuoyuna haber ulaştırmak için zor şartlarda gece gündüz emek harcamaktadır.

Kalemini halk için, toplumu doğru bilgilendirmek için, gerçekleri duyurmak için kullanan, gerçeklerin peşinden koşan basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan/Çalışamayan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor