”BUNLAR AK PARTİ’DEN KALAN BORÇLAR”

(HABER MERKEZİ)-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye’de anormalliklerin normalleştiğini belirterek, bu durumun sona ermesini ve toplumun normal bir şekilde iletişim kurabilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Bulut, AK Parti4nin mevcut politikasını değiştireceğine dair bir beklenti içinde olmadıklarını, ancak küçük adımların bile olumlu olduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, normalleşme sürecine ilişkin, “Türkiye’de anormallikler normalleşmişti, biz şimdi o anormalliklerin kalkması ve normal insanların birbirine ‘merhaba’ diyeceği bir evreye dönmesini istiyoruz. ‘AKP mevcut politikasını değiştirecek’ diye bir beklentimiz yok. Küçük de olsa bir adım atılmasını olumlu buluyoruz ve buna da devam edeceğiz.” dedi.

Bulut, CHP Genel Merkezi’nde gazetecilerle kahvaltı yaptıktan sonra “Bellek Müzesi”ni gezdirdi ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Sahipsiz hayvanlara yönelik çıkarılmak istenen kanun teklifine karşı direnç göstereceklerini, İçtüzük’teki tüm maddeleri kullanarak yasa teklifinin geçmemesi için çalışacaklarını belirtti. Bulut, “Sonuçta zoraki bir yasa çıkartılmaya çalışılıyor. Halka, muhalefet partilerine rağmen. Biz de İçtüzük’teki var olan maddelerin tümünü kullanarak bu yasa tekliflerinin çıkmaması için uğraş vereceğiz. Yasama faaliyetlerinde direnç göstereceğiz. Mevzuat çerçevesinde engellemeye çalışacağız.” yanıtını verdi.

“BU BORÇLAR İKTİDAR PARTİSİNE MENSUP BELEDİYE BAŞKANLARINDAN GELDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK borçlarını tahsil edeceğine dair açıklamalarını da değerlendiren Bulut, CHP’li büyükşehir belediyelerinde borç olmadığını, sadece AK Parti’den CHP’ye geçen üç ilde borç bulunduğunu savundu. Bulut, “Bursa Büyükşehir Belediyesinin 670 milyon, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin 90 milyon ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin 28 milyon lira SGK’ye borcu var. Bu borç CHP’li büyükşehirlerde yok. Geçmiş dönemde iktidar partisine mensup belediye başkanlarından gelen borçlar. AKP’den CHP’ye geçen 3 büyükşehir belediyesinin SGK borcu, 789 milyon 835 bin lira. Bir önceki seçimlerdeki hazımsızlık, 31 Mart seçimlerinde de devam ediyor. Belli ki yine kaynakları kesmeye çalışacaklar, devlet kurumlarıyla belediyelerin çalışmasına engel olacaklar.” ifadelerini kullandı.

“BU NORMALLEŞME, BİR İTTİFAKA TEKABÜL EDEN BİR NORMALLEŞME DEĞİLDİR”

Normalleşme sürecine dair açıklamalarında ise, Bulut, uzun zamandır süren kutuplaştırıcı siyasetin son bulması gerektiğini ifade etti. CHP’li Bulut, “Normalleşme” sürecine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ülkede uzun zamandır bir kutuplaştırıcı siyaset var ve buradan nasiplenen bir iktidar partisi var. Bu işten en zararlı çıkan kesim toplum. O yüzden bir normalleşme ihtiyacı olduğu açık. CHP son seçimlerde birinci parti çıktı. İktidara gelecek olan bir partinin daha önce neyi eleştiriyorsa onu yapmaması gerekiyor. Bu normalleşme, bir ittifaka tekabül eden bir normalleşme değil. Türkiye’de anormallikler normalleşmişti, biz şimdi o anormalliklerin kalkması ve normal insanların birbirine ‘merhaba’ diyeceği bir evreye dönmesini istiyoruz. ‘AKP mevcut politikasını değiştirecek’ diye bir beklentimiz yok. Küçük de olsa bir adım atılmasını olumlu buluyoruz ve buna da devam edeceğiz.”

Son olarak, Türkiye Belediyeler Birliği’nde CHP’ye yakın isimlerin işe yerleştirilmesi iddialarına değinen Bulut, bu tür bir yapılanmanın mevcut arkadaşlardan fikir alınarak yapılabileceğini, ancak eş-dost ilişkilerine dayalı atamalara karşı olduklarını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Suriye’ye yapmayı planladığı ziyarete ilişkin taleplerin değerlendirildiğini ve yanıt beklediklerini sözlerine ekledi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor