BURHANETTİN BULUT ADANA’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkan Yardımcısı seçilen Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yeni görevine seçildikten  sonra ilk kez CHP Adana İl Başkanlığı’nda partililerle ve Adanalılar tarafından coşkuyla karşılandı.  Bulut, yoğun tezahüratlar karşısında coşan ve caddelere taşan kalabalığı oluşturan Adana halkına sonsuz teşekkür ettiğini ve duygulandığını söyledi.

 

(HABER MERKEZİ)- Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı’nda Adana halkıyla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, parti il binasının balkonunda yaptığı konuşmada büyük coşkuyla kendisini karşılayan topluluğa teşekkür ederek duygu dolu olduğunu söyledi.

Programın açılış konuşması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, “Bugün çok mutlu ve gururlu bir gün yaşıyoruz. Adana Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak Adanalı iki; ama örgütümüzden bir MYK üyesi çıkarmış olduk. Kendisi daha önce benim bulunduğum bu koltukta il başkanlığı yapmış olan Burhanettin Bulut vekilimiz, bugün genel başkan yardımcısı olarak il binamızı onurlandırmıştır” dedi.

“BURHANETTİN BULUT’UN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLMASININ MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

“İçerisinde bulunduğumuz yerel seçim sürecinde bu coşkuyu, Türkiye’de yeni bir başlangıç yapan Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak sahaya yansıttığımızda, 31 Mart gecesi sadece Adana Büyükşehir Belediyesi’ni değil 8 ilçeyi de beraber kazanmak konusunda ortak iradenizi genel merkeze yansıtacak olan Burhanetin Bulut vekilimize bir kere daha hoş geldiniz, hayırlı olsun diyoruz” diyen Tanburoğlu, konuşmasının devamında şunları aktardı:

“Burhanettin Bulut baba ocağında tabiiki güler yüzle, mutlulukla, gururla, coşkuyla karşılanacak. Çok uzun yıllardır Adana’nın özlemi olan genel merkez yöneticiliği, MYK üyeliği Genel Başkan Yardımcılığını yaşıyor olmamızın mutluluğuyla kendisine teşekkür ediyoruz.”

“ADANA HALKININ EMEĞİ, MYK’YA YANSIDI”

Balkondan konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Hemen hemen hepinizi tanıyorum. Hepimiz birlikte çalıştık uzun zamandır ve sonuçta sizlerin emeği 2018’de nasıl bizi milletvekili çıkarttıysa, sizlerin emeğiyle 2019’da nasıl büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediyelerini aldıysak yine aynı emek, son büyük kurultayda Adana’nın MYK’ya yansımasını sağlamıştır” dedi.

Bu emek ve bu makamın halka ait olduğunu vurgulayan Bulut, “Şayet buradaki çalışmalar olmazsa, şayet buradaki yansıma Ankara’ya gitmezse o zaman bu makam zayıf bir makam olur. Makamı güçlendiren, makamı anlamlandıran o örgütün gücüdür. Ben Adana’dan o makamda bulunduğum sürece o makamın kapısı size sonuna kadar açıktır. Bunu herkes bilsin” diye aktardı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA ÖVGÜ

Bulut, büyük bir sorumluluk ve büyük bir görev aldığını söyledi ve konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Elbette kongreden bir dersimiz olacaktır. Elbette kongre için de konuşacak sözlerimiz olacaktır. Ama artık o kongre sayfası kapandı. Orada sadece bir şeyin teşekkürünü yapabiliriz. O da şudur: Sevgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na olan sevgimiz ve selamımız… Bu kongre aynı zamanda ona gösterdiğiniz şükranın da kongresidir. Çünkü Türkiye’de, dünyada sayılı bir siyasetçi olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıl boyunca hak, hukuk, adalet adına bu çalışmaları yapmış ve bizim genel başkanlığımızı yapmıştır.

Ama bu değişiklik, bu değişim değişikliği bir genel başkan değişikliğinin çok ötesinde bir vatandaş hak talebi sonucunda gerçekleşmiştir. Bunu ilçe kongrelerinde tek tek anlattım. Burada bir halkın talebi ve isteği vardı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden beklentileri vardı. Özellikle son seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne toplumun yüzde 25’i oy vermiş ancak yüzde 48’i de genel başkanına oy vermiştir. Toplum artık bu ülkenin sorunlarına daha çok eğilen, sokakta daha çok olan, daha çok koşturan bir Cumhuriyet Halk Partisi talep etti ve o gün delegelerimiz de buna karşılık verdi. Ve o tartışmaların hepsi sonuçlandı. O günlerde ne diyorlardı? Delege gider kim ne diyorsa onun oyunu vermez, vicdanıyla hesaplaşır, hür vicdanıyla, hür hakkıyla, özgür iradesiyle oy kullanır ve delege o gün orada o inancı göstererek değişime onay vermiştir.”

“SORUMLULUK HEM BİZDE, HEM SİZDEDİR”

Bulut, bu değişimin sonucunun da şu şekilde olduğunu belirtti:

“Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel, kurultaya 46 ille gelmiş. Ama kurultayın sabahında 81 il başkanıyla toplantı yapmıştır Adana Kongre Başkanımız da dahil olmak üzere. Ve sonuçta her iki tarafta bir liste çekmiştir ve o kongre artık yenilenlerin, kazananların değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongresi olmuştur. Bundan sonraki yönetim hepimizin yönetimidir”

“Bizi büyük bir sorumluluk bekliyor” cümlesinin altını çizen Bulut, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Bu görev sadece bize verilmedi. Bu görev size de verildi, hepimize verildi. Bugün burada bu kalabalık toplanıyorsa, büyük bir seçim sonrası kongrede o kalabalık toplanmış ise bu sorumlu görev hepimize verildi. Ben o anlamda bu yeni süreçte hem örgütlerin daha aktif olması gerektiğini hem de yöneticilerin tabandan gelen sesi her yerde dile getirilmesi taraftarıyım. Ve o şiarla çalışacağız. O nedenle sorumluluk hem bizde, hem sizdedir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor