Büyük önder Atatürk, İncirgediği’nde de anılacak

ADANA (BÖLGE)-Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk; ebediyete intikalinin 91.yıldönümü nedeniyle, ülke genelinde olduğu gibi KKTC’de ve Büyükelçiliklerimizde yapılacak çeşitli etkinliklerle anılacak.

İNCİRGEDİĞİ’NDE DE ANILACAK

Tarsus İncirgediği Köyü Kaşobası Mezrası’nda düzenlenen anma etkinliğinde, TRT Ankara Radyosu THM Sanatçısı Şerife Hatun ve Hasan Özel ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Gülendam Atılgan; Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirecek.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti cumhuriyetin ilelebet payidar olacağını, O’nun izinde olmaya devam edeceklerini, her geçen ATA’mızı özlemle andıklarını dile getirdi.

Halk müziğine gönül veren ve bu alanda çeşitli araştırmalara imza atan Halil Atılgan; İncirgediği’nde 9 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 11’de yapılacak olan etkinlikle ilgili olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Saygıdeğer’e bilgi vererek, Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği anma etkinliğiyle ilgili broşürü takdim etti.

ESENDEMİR: ATA’MIZIN İZİNDEYİZ

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyaret sırasında yaptığı açıklamada; “Dünyanın mazlum milletlerine rehber olan Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı taçlandıran Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün izindeyiz. O’nun kutsal emanetinin bekçisi olmaya devam edeceğiz. Devrimlerini yaşatacağız. Asker, Devlet Adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 91.yıldönümünde her zaman olduğu gibi hasret ve özlemle arıyor, büyük bir vakurla, gururla anacağız. O’nun gösterdiği yoldan gitmeye ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için çalışmaya devam edeceğiz.

Böylesi anlamlı bir etkinliğe imza atan Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan ve ekibini kutluyorum. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ile şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor