BÜYÜKELÇİ KWAASTENİET’TEN ADASO’YA ZİYARET

(HABER MERKEZİ)-“Türkiye’nin Yeşil Hikayeleri İnisiyatifi Adana” etkinliği münasebetiyle gerçekleştirilecek programa katılmak üzere ilimize gelen Hollanda Büyükelçisi Marjanne De Kwaasteniet ve beraberindeki heyet Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Büyükelçi Kwaasteniet ticari ilişkilerin geliştirilmesi için atılması gereken adımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Türkiye ile Hollanda ilişkilerinin tarihi 17. yüzyıla uzanmaktadır. Ayrıca Hollanda da yaklaşık olarak 500 bin civarında Türk kökenli göçmen nüfus yaşamaktadır. Bu bağlamda Hollanda ile Türkiye arasındaki iş birliği ve yatırım imkanlarının geliştirilmesinin her iki ülke için de önemli olduğu inancındayım.” dedi. Kıvanç, Adana ile Hollanda arasında ticari ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesinde üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Hollanda Büyükelçiliği ve Konsolosluğu’nun ana temalarından birinin ‘Yaşanabilir Şehirlerdir’ olduğunu belirten Kıvanç “Adana’nın Yeşil Başarı Hikayelerinin tespit edilmesi amaçlayan çalıştayı düzenlediğiniz için teşekkür ederim. Biz de ADASO olarak bu konuda çalışmalarımıza başladık ve Adana’da Yeşil Mutabakatta uyum noktasında Yeşil Sanayiye Doğru Toplumların İstihdamla Kaynaştırılması ‘YESAD’ projesini başlattık. YESAD Projesi kapsamında firmalara enerji verimliliği, atık su ve atık yönetimi, çevre duyarlılığı, üretim ve kaynak verimliliği konularını kapsayan mentörlük hizmeti vereceğiz, Adanalı üreticilerimize yeşil üretime uyum noktasında rehberlik etmeye çalışacağız.” dedi. Kıvanç ayrıca Yeşil Mutabakata uyum ve dış ticaretimizi artırmak konusunda Hollanda ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Adana gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Hollanda Büyükelçisi Marjanne De Kwaastenıet, “Adana çok özel ve çok güzel, tarihi öneme sahip bir şehir. Bizim Adana’ya geliş sebebimiz bu kentin Yeşil Hikayeleri’ni ortaya çıkarmak ve bunları yaymaktır. Özelikle Adana Sanayi Odası olarak Yeşil Dönüşüm konusunda çalışma yürütmenizin bölge için çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyaret, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor