Büyükşehir çalışıyor, sorunlar çözülüyor

(HABER MERKEZİ)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Adana’da altyapı ve yağmur suyu kanalize problemini ortadan kaldırma konusundaki hassasiyetine uygun olarak hareket eden ASKİ, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) kış aylarında yaşanması muhtemel su baskınlarının önüne geçmek amacıyla şehrin çeşitli noktalarında yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ceyhan ilçesinin Büyükmangıt Mahallesi’nde yağmur suyu kolektör hattı yapımı gerçekleştiren ASKİ ekipleri, 1044 metre yağmur suyu ve 1071 metre kanalizasyon hattı döşeyecek. Yağmur suyu hattında 400, 600, 800 ve 1000 mm çapında boru kullanılacak olan proje kapsamında, kanalizasyon hattında ise 300’lük boruların döşemesi yapılacak.

Hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdüren ASKİ, 753 metre yağmur suyu hattının yapımını tamamladı. Projenin sona ermesiyle birlikte Ceyhan Büyükmangıt Mahallesi’nde geçmiş dönemlerde yaşanan yağmur suyu ve kanalizasyon problemleri tamamen ortadan kaldırılacak. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor