BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE ATATÜRK UNUTULMADI

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölüm yıldönümünde mecliste te anıldı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” şiirini okudu.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Büyükşehir Meclisi’nin 3. Günü 10 Kasım’a denk geldi. Meclise Başkanlık yapan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşu istedi. Tüm meclis üyeleri Atatürk’ün ölüm yıldönümü vesilesiyle bir dakikalığına saygı duruşunda durdu.

DEMİRDAĞ, ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN’IN “MUSTAFA KEMAL’İ DÜŞÜNÜYORUM” ŞİİRİNİ OKUDU

Mecliste söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, “Bugün 10 Kasım. Ata’mızı kaybettiğimiz gün.  İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. yıldönümünde saygı, rahmet, hürmet ve minnetle anıyoruz. Onun bizlere bıraktığı kutlu eser ve emanetler sonsuza kadar yaşatılacaktır, Ruhu şad olsun” dedi. Demirdağ, konuşmasının ardından Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” şiirini okudu.

“ATATÜRK’Ü ANLAMAK DEMEK ONUN FİKİRLERİNİ ANLAMAK DEMEKTİR”

CHP Adana Meclis Üyesi Elif Uzun’da söz alarak “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılı. Kendisinin de dediği gibi onu anlamak, fikirlerini, düşüncelerini anlamaktan geçiyor. Hala anlamış olduğumuz da şüpheli” diyerek söze başladı.

“İKİ MUSTAFA KEMAL VARDIR”

Uzun, Atatürk’ün, kendisi için söylediği;  “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!” sözünü de hatırlattı.

‘İŞTE YAŞATILMASI GEREKEN BUDUR’

“Bir Cumhuriyet kadını olarak eşit yurttaşlık, seçme-seçilme hakkı, yaşamın her alanında var ve eşit olmayı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumu bilerek ‘İşte yaşatılması gereken budur’ diyorum” diyen Uzun, şu an sahip olduğumuz tüm hak ve özgürlüklerimizin sahiplenilmesi ve büyütülmesi gerektiğini söyledi.  Uzun, son olarak; “Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz olacağı inancımla saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Meclis üyelerinden Recai Mercimek’de mecliste yapılan saygı duruşunun da çok önemli ve kıymetli olduğunu belirterek, Başkan Mustafa Akgedik’e teşekkürlerini iletti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor