Ç.Ü. TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN HEKİMLERİ İŞ BIRAKTI

HABER: ALİ AKILLI
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri, dün saat 12.30’da Balcalı Hastanesi Başhekimlik önünde iş bırakma eylemi gerçekleştirerek basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı, Asistan Temsilcisi Dr. Umut Pektaş okudu. Eyleme Adana Tabip Odası, Dev Sağlık-İş, SES, Adana Tabip Odası ve Hekim Birliği Sendikası da destek verdi.
Dr. Pektaş, açıklamasında şunları söyledi: “Biz bugün yalnızca kendi geleceğimiz için değil, bu ülkenin sağlık sisteminin geleceği için toplandık. Bir yıl sonra tekrar başladığımız noktaya döndük. Amacımız halkımızı mağdur etmek değil, fakat bizler mağdur durumdayız ve sesimizi duyurmak zorundayız.”
Asistan hekimler, aylardır geciken nöbet ücretleri ve son iki aydır ödenmeyen teşvik ödemeleri nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Dr. Pektaş, “Hiçbir meslek maaşını almadan çalışmaya devam etmez, ama biz işimizin başındayız. Artık ‘Maaşımız bu ay yatar mı?’ endişesiyle çalışmak istemiyoruz” dedi.
Hastanede devam eden deprem sonrası hasarlı alanlar ve kötü fiziki koşullar da protestonun diğer gerekçeleri arasında yer aldı. Açıklamada, “Duvarlar hasarlı, koridorlar dağılmış, bazı bölümler kapalı, doktor odası bile olmayan bir ortamda çalışıyoruz. Kalıcı çözüm istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
Asistan hekimler, taleplerini şöyle sıraladı:
-Nöbet ücretlerinin gecikmeden, eksiksiz ve düzenli ödenmesi.
-Döner sermaye ödemelerinin şeffaf ve öngörülebilir hale getirilmesi.
-Deprem sonrası hasarlı alanların kalıcı şekilde onarılması.
-Tüm sağlık çalışanları için insani çalışma koşullarının oluşturulması.
-Yabancı statüsündeki sağlık çalışanlarının maaş mağduriyetinin giderilmesi.
-Üniversite hastanelerinin mali olarak desteklenmesi.
Dr. Pektaş, basın açıklamasını, “Başhekimlik ve dekanlık makamlarının samimi destek ve diyaloğu nedeniyle eylemimizi bugünle sınırlı tutuyoruz. Taleplerimize net bir cevap alamazsak, üç günlük iş bırakma eylemi yapacağımızı buradan duyuruyoruz” sözleriyle sonlandırdı.
