Ç.Ü. Yumurtalık’ta tatil köyü kuruyor

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hamit Emrah Beriş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşerek Yumurtalık’taki turizm projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yumurtalık’ta 30 bungalov, tatil amaçlı çadırkent ve karavan alanını da içinde barındıran bir tatil köyü kurmayı planladıklarını söyledi. Bu konuda gerekli hazırlıkları sürdürdüklerini anlatan Prof. Dr. Beriş, “Böylece Adanalılar çok uygun fiyata tatil yapacakları bir alana kavuşacaklar” dedi.

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKÂNI

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın da projeye büyük destek verdiğini ifade eden Prof. Dr. Beriş, “Yumurtalık’ta Meslek Yüksek Okulumuz var. Bu projeyi de zaten okul müdürümüz Hülya Saygı hocamız yürütüyor. Orada da turizm işletmeciliği bölümümüz var. Bu bölümdeki öğrencilerimize Yumurtalık’ta yapacağımız tatil köyünde staj imkânı sağlayacağız. Burası hem üniversitemize küçük bir gelir getirecek hem de öğrencilerimiz için örnek bir staj alanı olacak” diye konuştu.

Adanalıların buradaki tatil köyünden ister bungalov, ister çadır, isterse de karavan şeklinde çok uygun fiyata konaklayacaklarını vurgulayan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, bölgenin turizmde cazibe merkezi olması için üniversite olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir de Adana’nın her yönden gelişip kalkınması adına cemiyet olarak kendilerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini söyledi.

Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye’nin en saygın üniversiteleri arasında bulunduğunu belirten Esendemir, “Üniversitenin her yeni projesi Adana’nın da kalkınması anlamını taşıyor. Bu yönüyle toplum adına yaptığınız her çalışmaya gereken desteği vermeye hazırız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çukurova Üniversitesi Rektörlük Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen’in de katıldığı ziyarette ÇGC Başkanvekili Sefa Saygıdeğer, Başkan yardımcıları Dilek Akın, Engin Kanber, Mehmet Serbest, Hüseyin Arat, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke ile Yönetim Kurulu üyeleri Mutlu Mete, Mustafa Akköse ve Çetin Ulucan da hazır bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor