Cafer Esendemir’den teröre karşı kenetlenme çağrısı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili Cafer Esendemir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.
Türkiye’ye birlik beraberlik ve kenetlenme çağrısında bulunan Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “Savunma sanayimizin kalbi olan TUSAŞ’a yönelik bu saldırı, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan bir girişimdir. Teröre karşı birlikte durmalıyız. Bu tür eylemler, asla amacına ulaşamayacak ve toplumsal dayanışmamızı daha da güçlendirecektir. Terör, insanlığın ortak düşmanıdır ve buna karşı tek vücut olmalıyız” dedi.
TUSAŞ çalışanlarına ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Esendemir, olayın, ülkenin savunma sanayi alanındaki ilerlemelerini engellemeye yönelik bir tehdit olduğunu vurguladı.
Esendemir şunları söyledi: “Hedef alınan sadece bir kurum değil, ülkemizin geleceğidir. TUSAŞ, ülkemizin savunma gücünün simgesidir ve bu tür eylemler asla kabul edilemez. Dün olduğu gibi bugün de vatanımızın birlik beraberliği ve bölünmez bütünlüğü için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” açıklamasında bulundu.
Türkiye’ye geçmiş olsun temennilerini ileten Esendemir, saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. (BÜLTEN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor