ÇALIŞARAK PARA KAZANMAK ARTIK ZOR GELİYOR

Geride bıraktığımız 2023 yılı çok farklı olaylarla geçti. Yılın son dönemine denk gelen sosyal medya fenomenleri ve güzellik merkezleri olayları yılın sonuna damga vurdu.

Kolay yoldan nasıl para kazanıldığını ortaya koyan bu görüntüler gençlerimize inanılmaz kötü örnekler.

Bu sosyal medya fenomenlerinden bir tanesi şuanda içeride olan zat, aynı zamanda da parasını gözüme gözümüze sokan bu kişi, tırnakları ile kazıya kazıya bu günlere geldiklerini söylemişti.

Oysa ki bu kişi daha 3 yıl öncesine kadar varoş bir evde oturuyormuş. Yani Allah, ‘Yürü Ya kulum’ demiş bunlara ve 3 yılın içinde TIRNAKLARI İLE KAZIYA KAZIYA bu inanılmaz zenginliğe kavuşmuşlar.

Sonrasında zenginliğin kaynağı çıktı tabi ortaya, bu su gibi akan paraların nasıl kolay yoldan harcandığı ve bir o kadar da kolay kazanıldığını tüm ülke olarak izledik.

Bunların hepsi böyleydi.

Bir iki yıl içinde devasa paralar, lüks, şatafat, zenginlik

Bunları izleyen milyonlar var elbette. Çoğu evine ekmek alamayacak durumda olan, üniversite bitirmiş, sertifikalar almış, yabancı diller öğrenmiş, nitelik, kalite anlamında on numara insanlar ama gelin görün ki atanma yok, iş yok öylece evlerinde kafalarını yiyorlar.

Bu hayat pahalılığında ayakta kalmak her gün daha da zor bir hal alırken bu fenomenlerin hayatlarını böyle gözümüze sokmaları toplumda bir akademisyenin de dediği gibi sosyal bir çürüme başlattı.

Sadece fenomenler de değil aslında… Şarkıcısı, mankeni, futbolcusu… 

Bunlar ne iş yapıyorlar da bu kadar çok para kazanıyorlar.

Gençler bunlar baktıkça okumak istemiyor. Bunu basite indirgemeyin! Gerçekten çocuklar, gelecek nesil okumak istemiyor.

Oturdukları yerlerden para kazananları görünce, hem de kazanılan bu paraların öyle böyle paralar olmadığını görünce yıllarını okumakla geçirmek, sonunda da atamadan evde oturmak istemiyorlar.

Geçenler de yine bir sosyal medya fenomeni olan şimdilerde de Amerika’da olan bir zat banka dekontları ile birlikte aylık kazancını açıkladı. Sadece bir ayda 3 milyon kazanmış.

Düşünebiliyor musunuz 3 MİLYON… 

Türkiye’deki emekçi, işçiler bu parayı bir arada göremezler de görebilmek için yeni asgari ücrete göre 200 ay falan çalışmak zorundalar.

O da kaç yıl yapıyor? Varın siz hesaplayın. 

Bunları gören işsiz güçsüz tayfanın yanı sıra nitelikli çocuklarımız da okumak istemiyor. Ülkenin kalitesi gittikçe düşünüyor. Varoşluk moda, görgüsüzlük ise trend oluyor.

Ancak olan Türkiye’ye oluyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor