‘CANIMIZI MI ALACAKLAR?’

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME toplantısında alınan karar doğrultusunda 27 Mayıs’ta toplu taşıma ücretlerine yüzde 43 oranında zam yapılmıştı.  Dün yürürlüğe giren zamlardan sonra dolmuş ücretleri kent kart ile 25, nakit ile 30 TL’ye yükselirken, belediye otobüsü ve metroda 21,50, halk otobüslerinde ise 24.50 TL oldu.

 

Sokakta görüştüğümüz ve isimlerinin açıklamasını istemeyen vatandaşlar, zamlara büyük tepki gösterdiler. Sabah dolmuşa bindiklerinde büyük bir sürprizle karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, dolmuşların 25 lira olduğunu bildiklerinden şoföre 25 lira uzattıklarını; ancak şoförün parayla binişlerin 30 lira olduğu söyleyince ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirttiler. Bazı vatandaşlar cüzdanlarından o kadar paranın bile çıkmadığını söyleyerek, “Her sabah yeni bir zamla uyanıyoruz. Bugünde toplu taşıma zammıyla uyandık. Son günlerde petrole zam yok, bu neyin zammı? Herkes kendini kurtarmak için halka yükleniyor. Artık biz de ne yapacağımızı şaşırdık, canımızı mı alacaklar?” diye tepkilerini dile getirdiler ve zamların bir an önce geri çekilmesini istediler.

 

(HABER MERKEZİ)- Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME toplantısında alınan karar doğrultusunda 27 Mayıs’ta toplu taşıma ücretlerine yüzde 43 oranında zam yapılması vatandaşın tepkisini topladı. Dün yürürlüğe giren zamlardan sonra dolmuş ücretleri kent kart ile 25, nakit ile 30 TL’ye yükselirken, belediye otobüsü ve metroda 21,50, halk otobüslerinde ise 24.50 TL oldu.

Sokakta görüştüğümüz ve isimlerinin açıklamasını istemeyen vatandaşlar, zamlara adeta isyan etti. Sabah dolmuşa bindiklerinde büyük bir sürprizle karşılaştıklarını söyleyen vatandaşlar, dolmuşların 25 lira olduğunu bildiklerinden şoföre 25 lira uzattıklarını; ancak şoförün parayla binişlerin 30 lira olduğu söylenince ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirttiler. Bazı vatandaşlar cüzdanlarından o kadar paranın bile çıkmadığını söyleyerek, “Her sabah yeni bir zamla uyanıyoruz. Bugünde toplu taşıma zammıyla uyandık. Son günlerde petrole zam yok, bu neyin zammı? Herkes kendini kurtarmak için halka yükleniyor. Artık biz de ne yapacağımızı şaşırdık, canımızı mı alacaklar?” diye tepkilerini dile getirdiler ve zamların bir an önce geri çekilmesini istediler.

MEMUR SEN DE TEPKİ GÖSTERDİ

Memur-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu yaptığı basın açıklamasıyla, toplu taşıma zammına tepki göstererek, “Yapılan bu zammı Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak şiddetle kınıyor, bu zam, halkımızın sırtına ek bir yük bindirmektedir.” dedi.

Bekir Nennioğlu, Memur-Sen ve Sağlık-Sen adına yapmış olduğu açıklamada şunları şöyledi;

“Toplu taşıma hizmetleri, vatandaşlarımızın günlük yaşamlarının ayrılmaz bir parçasıdır ve ekonomik şartların bu denli zorlaştığı bir dönemde, toplu taşıma ücretlerine yapılan bu fahiş zam, halkımızın sırtına ek bir yük bindirmektedir. Öğrenciler, emekliler, memurlar ve dar gelirli vatandaşlarımız, bu zam karşısında ciddi ekonomik sıkıntılar yaşamaktadır. Bu doğrultuda, UKOME'nin aldığı bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve zamların derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Halkımızın yaşam standardını düşüren, bütçelerine ağır bir darbe vuran bu zamların kabul edilmesi mümkün değildir. Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, vatandaşlarının sesine kulak vermeye ve bu haksız kararı derhal geri çekmeye davet ediyoruz. Memur-Sen Adana İl Başkanlığı olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı ve halkımızın yanında durarak gereken adımları atacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor