ÇARŞI PAZARA ZAM YAĞACAK

(HABER MERKEZİ)-Yerel seçimlerin ardından bitmek bilmeyen bir zam furyası başladı. Zam döngüsünün kırılması ise hiç yakın değil. Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, büyük bir zam tufanının daha bizi beklediğini açıkladı ve zamlar için bayram sonrası tarihini verdi.

Yerel seçimin bitmesiyle birlikte markette, çarşıda, pazarda 22 üründen oluşan sepette 20 üründe fiyat artışı yaşandı. En büyük fiyat değişimi ise et ve peynirde oldu.

Şubat ayında 379 liray asatılan bir  kilogram kıyma yüzde 39 zamla 519 liray asatılıyor. Şubat’ta 469 liray asatılan bir kilogram dana eti yüzde 32 zamla 619 liraya çıktı.

Bir kolgramlık beyaz peynir ise Şubat ayında 330 liraya satılırken bugün yüzde 16 zamla 382 liraya raflarda yerini aldı. 38.90 liraya satılan çamaşır suyu yüzde 18 zamla 45.95 liraya, 225 gram paketli sucuk ise 190 liradan yüzde 21 zamla 230 liraya çıktı.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Özellikle Ramazan nedeniylem ertelenmiş zamlar vardı. Seçim sonrası bekliyorduk ama çok hızlı oldu. Bu da bizi bayram sonrası için korkutuyor” derken, ayın 15’inden sonra ciddi zamlar bekliyoruz. TBF’nin takip ettiği market endeksinde Nisan ayında çift haneli bir artış beklediklerini de aktaran Deniz şöyle devam etti;

“Bizim arkadaşlarımız da kendi market endeksimiz için fiyatlar topluyor. Maalesef günlük gelen zamları gözlemliyoruz. Şu an başta kırmızı ve beyaz ette olmak üzere birçok temel gıda ürününde zamlar görüyoruz. Korkarız ki Nisan ayında market enflasyonu çift haneli olacak. Akaryakıtta da fiyat artışları göreceğiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor