ÇDSO’DAN “KLASİK MÜZİK KONSERİ”

 (HABER MERKEZİ)-Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (Ç.D.S.O.), Adanalı sanatseverlere muhteşem bir müzik ziyafeti vermeye hazırlanıyor. Bu haftaki konseri, Müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman bölümünde başlayan, 2008 yılında Graz Müzik Üniversitesi Martin Sieghart’ın orkestra şefliği sınıfından mezun olan ve 2017 sezonu itibariyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yardımcı şefliği görevini sürdüren başarılı orkestra şefi Cem-i Can DELİORMAN yönetecek.

 Konserde, 1997 Adana doğumlu, Piyano eğitimine Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında başlayan, uluslararası birçok yarışmalarda dereceleri bulunan, 9 yaşından beri beste yapmaya başlamış ve yayımlanmış 11 bestesi bulunan başarılı piyanist Cem ESEN solist olarak yer alacak.

Programda, Cem ESEN kendi bestelemiş olduğu, kaosta her şeyin bir düzen içinde yer aldığını anlatan, hem orkestra için hem de piyano için kendini gösteren güçlü ve eğlenceli bir müzik olan “Kozmik Varyasyonlar” ve 2015 yılında yaylı orkestra ve piyano için yazılmış, bir sipariş üzerine şiirin müziğe uyarlanışı olarak bestelenmiş “Scarlet” adlı eserlerini seslendirecek. Programın ikinci yarısında Ç.D.S.O. ilk kez 1853 yılında Düsseldorf’ta seslendirilen, klasik geleneklere bağlı dört bölümden oluşan R.SCHUMANN’ın ölümsüz eseri 4. Senfonisini seslendirecek. Dinleyenleri bambaşka diyarlara götüreceği bu konser, 13 Mart 2020 Cuma akşamı saat 20:00’da Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

ÇDSO: Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası 1988 yılında kurulmuştur.17 kişilik küçük bir kadroyla çalışmalarına başlayan ÇDSO, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 ocak 1992 tarihinde ilk konserini vermiştir. Daha sonra sanatçı sayısı 36 kişiye ulaşan orkestra, Çukurova Filarmoni Derneğinin katkıları ile konserlerini gerçekleştirmektedir. Bugün dışardan ek takviyeler ile 70 ‘e ulaşan sanatçısıyla topluma klasik müzik sevgisi aşılayan ÇDSO, enerjisini salonların dışına taşıyarak, köylerde,  cezaevlerinde, hatta göçebe çadırlarında klasik müzik konserleri vermektedir. ÇDSO uluslararası turnelerde de Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil etmektedir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor