ÇELEBİ, ‘ÖLÜMSÜZLÜĞÜN ADI ATATÜRK’

ADANA (BÖLGE)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81.yılında büyük bir özlem, şükran ve saygıyla anarken, bugün ihtiyacımız olan tek şey, Atatürk’ün ülkemiz ve halkımız için yaptıklarını anlamak, O’nun izinde, çağdaş, özgür, bağımsız, refah bir medeniyet hedefine ulaşmak için çok çalışmaktır” dedi.

EŞSİZ BİR LİDER VE DEHA

Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 81.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Atatürk’ün sahip olduğu ileri görüşlülüğü, vatanına olan sevgisi, halkına olan inancı ve güveni ile eşsiz bir lider ve deha olduğunun altını çizdi.

EŞSİZ ÖNGÖRÜLERE SAHİPTİ

Atatürk’ün siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmeleri çok iyi değerlendirip, doğru öngörülerde bulunan bir lider olduğunu aktaran Çelebi, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele, dünya savaşı, iç ve dış politika, demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık, ekonomi, eğitim-öğretim gibi her alanda çağının çok ilerisinde eşsiz öngörülere sahip olduğunun altını çizdi.

ÖLÜMSÜZ ÖNDERİMİZ

Ulusun kendi azim ve kararlılığıyla bağımsızlığını ve özgürlüğünü elde edebileceğine dair inancının Atatürk’ün en büyük öngörüsü olduğunu vurgulayan Çelebi, “Atatürk çağının çok ilerisinde bir önderdi. Kurtuluş Mücadelesinde de Cumhuriyetin kuruluş döneminde de, bugün de yarın da Atatürk bir dünya lideridir. Savaşın zorunlu olmadıkça bir cinayet olduğunu belirterek, dünya da yurtta da barışı savunacak kadar hümanist, padişahlık yetkilerini reddedip, saltanatı kaldırarak egemenliği halka verecek kadar demokrat, savaştan çıkan, açlık, sefaletle mücadele eden halkını ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan kalkındıracak, kadın-erkek eşitliğini sağlayacak devrimleri gerçekleştirecek kadar cesur bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyanın bugün dahi takdir ettiği ölümsüz önderimizdir” şeklinde konuştu.

ATATÜRK’Ü ANLAYIP, GÖSTERDİĞİ HEDEFE ULAŞMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Kurtuluş mücadelesinde amaçlarını gerçekleştiremeyen emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçilerinin Atatürk’e, O’nun mirası olan Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırıların her geçen gün şiddetlenerek arttığına işaret eden Çelebi, şunları kaydetti:

“Bu saldırılar Önderimiz Atatürk’e olan sevgimizi yüreklerimizden silemeyeceği gibi, O’na olan saygımızı, bağlılığımızı da asla ortadan kaldıramayacak. 91 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız Önderimiz Atatürk, bugün de yarın da yüreklerimizde ölümsüz bir şekilde yaşamaya devam edecek. O’nun ulusumuzun üzerinde güneş gibi parlayan fikirleri, ulusumuzun bağımsız, özgür yaşaması için gerçekleştirdiği devrimler ve mirası olan Cumhuriyetimiz karanlığa karşı verilen mücadelede yolumuzu aydınlamaya devam edecek. Bugün de sorumluluğumuz Ata’mızın gösterdiği aydınlık yolda asla yılmadan, laik, demokratik Cumhuriyeti sahip çıkmak ve sonsuza dek yaşatmaktır. İhtiyacımız olan tek şey, Atatürk’ün ülkemiz ve halkımız için yaptıklarını anlamak, O’nun izinde, çağdaş, özgür, bağımsız, refah bir medeniyet hedefine ulaşmak için çok çalışmaktır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, özlemle, şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor