ÇELİK: ORANTISIZ GÜCÜ KABUL EDEMEYİZ

(HABER MERKEZİ)-AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’da Furkancıların eylemlerinde polisin müdahalesi sırasında ortaya çıkan görüntüler için, “Orantısız güç kullanılmasını kabul edemeyiz” dedi.

Ömer Çelik, “Kuralımız, prensibimiz açıktır. Biz, mücadelesini her zaman takdir ettiğimiz güvenlik güçlerimiz içerisinde çeşitli olaylara müdahalede orantısız güç kullanılmasına asla kabul etmeyiz. Orantısız güç kullanılmasında ortaya çıkan görüntüler asla ve kata kabul edilemez. Bunlar meşru sayılamaz. Zaten Adana’daki tablo ortaya çıktığı zaman İçişleri Bakanlığımız, Adana Valiliğimiz soruşturma açıldığını söylemişlerdir. Bizim açımızdan temel prensip budur. Orantısız güç asla kabul edilemez. Orantısız güç meşruiyet sınırının dışına çıkmış şiddet demektir. Hiçbir şekilde vatandaşa karşı orantısız gücün kabul edilmesi söz konusu değildir. Burada, bakıyorum bazı açıklamalara, bu orantısız güç göstermeyi sistematik hale gelmiş, bir hükümet politikasıymış gibi sanki hükümetimiz, bakanlığımız, partimiz sistematik olarak böyle bir politika uyguluyormuş gibisinden bir iftira kampanyası yürütüyorlar. 28 Şubat yeniden canlanıyormuş, yok eski günler yeniden geliyormuş gibisinden, bunların hepsi sadece ve sadece hezeyandır. Türkiye’de 28 Şubat uygulamalarının ortaya çıktığı zamanlarda ortadan kaldıran en güçlü mücadeleyi biz verdik. Birilerinin 28 Şubat benzeri uygulamalara girmesine karşı da yine en güçlü duruşu bir sergiliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘PROVOKASYONLARI GÖRÜYORUZ’

Çelik, bu eylemlerden yola çıkarak bütün emniyet teşkilatına iftira atmanın son derece yakışıksız bir tavır olacağın belirterek, “Hele bizim hükümetimizin sistematik şekilde şiddet uygulamasına dönük bir yaklaşımımız varmış gibisinden ilzam edenlerin açık ve net söylüyorum, birçoğu 28 Şubat’ta verilen mücadelede katkısı olmamıştır, kenarda durmuşlardır. Fedakarca görev yapanları takdir etmek lazım. Orantısız güç kullananların asla kabul edilemeyeceğini, meşru görülemeyeceğini, bunu topyekün reddettiğimizi ifade ediyorum. Tabii ki provokasyonları görüyoruz. Neredeyse haftada 1 gün izinsiz gösteri yaparak, sokakların sistematik şekilde karıştırılmaya çalışıldığını, hakaret küfür belli bir kampanyayla yapıldığını biliyoruz. Neredeyse üç beş yıldır bir sürü olaya müdahale ederken bu sınırlar içerisinde, büyük bir tahammül ve toleransla bu görevlerini yapıyorlar. Aynı zamanda oranın Suriye’ye olan yakınlığı sebebiyle ortaya çıkan tehditlerle mücadele ediyorlar. Bunları birbirine karıştırmamak lazım” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor