ÇGC’de 8 Mart coşkuyla kutlandı

HABER: Eylem USNEKER

(ADANA BÖLGE)-Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, 8 Mart Emekçi Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle kadın üyelerine dönük kahvaltı etkinliği düzenledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Etkinliğine; CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, Sosyal Bilimci Gülfem Saydan Sanver, Çukurova Belediye Meclis Üyesi  Yasemin Yılmaz, Adana Barosu Kadın Komisyonu Üyesi ve CHP İl Yöneticisi Sinem Tanrısınatapan, ÇGC Genel Başkan Yardımcıları Yasemin Atasoy ve Mehmet Uluğtürkan, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri, Yönetim Kurulu Üyeleri A. Vahap Ünkat, Jale Karaşahinoğlu ve Mutlu Mete ile Özdenetim Divanı Başkanı Sema Erdoğan ile kadın gazeteciler katıldı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy, etkinlikteki konuşmasında, ‘’İnsanlığın devamı için olmazsa olmazının kadınlar olduğunu’’ söyledi. Dünyadaki hiçbir canlının kadın kadar güçlü olmadığını kaydeden Atasoy, ‘‘Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen tüm emekçi kadınların gününü kutluyorum’’ dedi.

 ÇGC Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri de, kadınlardan güçlerinin farkında olmalarını istedi. Kadının gücünün önemine değinen Uri, ‘’Eğer kadın güçlüyse aile güçlüdür. Kadın güçlüyse çocuk güçlüdür. Kadın güçlüyse toplum da güçlüdür. Kadının güçlü olması bu nedenle çok önemlidir ve önemsenmelidir’’ dedi.

Üretken ve değişimin öncüsü olduğuna değinen Uri, kadının doğasından gelen bir üretkenliğe sahip olduğunu ve üretimin içinde yer almasının önem taşıdığını anlattı. Kadınların değişimin öncüsü olduğunu ve herşeyi değiştirecek güce sahip olduğunu belirten Uri, ‘’Kadın değişime kendinden başlamalı ve önce kendini değiştirmelidir. Sonra görecektir ki;her şey değişecek. Hayatı daha da güzel olacak, dünya daha da güzelleşecektir. Yeter ki; bunun farkında olsun’’ dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de konuşmasında, ‘’ÇGC’nin değerli kadın üyeleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Emekçi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.’’ dedi.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, kadınların ülkemizde olduğu gibi uğradığı eşitsizliklerin ve haksızlıkların her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek, ‘’Türkiye’de kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda karşılaştıkları eşitsizliklerin ortadan kaldırılması, mücadeleyle gerçekleşecektir’’ diye konuştu.

Çerkezoğlu.eşitsizliklerin her alanda yaşandığına ve çalışma hayatında da yansımasının görüldüğünü vurgulayarak, kadınların başta sendikalar olmak üzere, her alanda daha güçlü şekilde örgütlenmesinin zorunlu olduğunu, bu alanda DİSK olarak da önemli atılımlar gerçekleştireceklerini söyledi.

Çerkezoğlu, ‘’Kadınların her alanda toplumsal eşitsizlikler yaşadığı bir süreç yaşıyoruz. Kadınların yıllardır, yüzyıllardır yaşadıkları sorunu konuşuyoruz. Kadınlar çalışma hayatının başlangıcında daha işe alım sürecinden başlayarak, eşitsizliklerle karşılaşıyor. Ayrımcılığa maruz kalıyor. Kadınların en büyük sorunu en başta işsizliktir. Bunda da son yıllarda uygulanan politikaların büyük etkisi var’’ dedi.

Sosyal Bilimci Sanver de kadınların önce kendi hayatlarında bir değişim ve dönüşüm süreci başlatması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

‘’Kadını hala eş ve anne olarak gören,  çalışma hayatında ikincil olarak gören bir anlayış ülkeyi yönetiyor. Dolayısıyla sorunların çözümü için siyasi iktidarın bilinçli adımlar atarak yapısal dönüşümler gerçekleştirmesi gerekir. Kendi hayatlarımızdan, en küçük düzeyden başlayarak; toplumun bütününü ülkenin bütününü, toplumsal hayatı yönlendiren politikalara kadar bir başka bakış açısına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.’’

ÇGC’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine; ülke çapında ün yapan Adanalı Levent Börekçilik ile Ağaçaltı Tatlıcılık da ürünleriyle katkı sağladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor