CHP 19 Mayıs’ta Ata’nın huzurunda

ADANA (BÖLGE)- Kurtuluş Mücadelesinin başlamasının 100.yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Resmi törenlerin ardından Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinlikte İl Başkanı Mehmet Çelebi, İl Saymanı Perihan Temel ve İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Güven Özdemir, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

ATATÜRK, MÜCADELE ARKADAŞLARI VE ŞEHİTLER ANILDI

Etkinliğe katılan Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, partililer ve yurttaşlar daha sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, mücadele arkadaşları ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı söylendi.

100 YIL ÖNCE ATILAN ADIM TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

İl Başkanı Mehmet Çelebi, günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın ulusumuz için önemine değindi. Çelebi, “Önderimiz Atatürk’ün Samsun’da attığı ilk adım, tarihin seyrini değiştirmiş, ulusumuzun verdiği kutlu mücadeledeki umudunu, inancını, azmini ve kararlılığını pekiştirmiştir. Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı başlatılan ve zaferle sonuçlanan kurtuluş mücadelesi, mazlum halkların mücadelelerine örnek ve aynı zamanda yol gösterici olmuştur. Çok mutlu, gururlu ve onurluyuz” dedi.

ULUSUMUZUN YOLUNU AYDINLATAN TARİHİ BİR BAŞLANGIÇ

Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışının bugün de ulusumuzun yolunu aydınlatan tarihi bir başlangıç olduğunu dile getiren Çelebi, “19 Mayıs ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük arzusunu dünyaya ilan ettiği gündür. 19 Mayıs, esaret altına alınıp, geleceği yok edilmek istenen ulusumuzun Büyük Önderimiz Mustafa Kemal önderliğinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şiarıyla başlattığı eşsiz destanın başlangıcıdır.19 Mayıs aynı zamanda, Atatürk ve mücadele arkadaşları tarafından kurulan, ulusal egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetin temelinin atıldığı gündür” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ HİÇBİR ZAMAN SEVR KARANLIĞINA TESLİM ETMEYECEĞİZ

Emperyalist güçler ve yerli işbirlikçilerinin, bugün de Cumhuriyet kazanımlarını ortadan kaldırmak için varını yoğunu ortaya koyduğuna işaret eden Çelebi, Ancak bu anlayış, ulusal kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi bugün de yarın da 19 Mayıs ruhunu yüreğinde taşıyan milyonların karşısında yenilmeye mahkumdur.  Türkiye’yi hiçbir zaman Sevr karanlığına teslim etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

ANILARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

Atatürk’ün halkına inanıp ve güvenerek Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığını dile getiren Çelebi, “Halkın kendi iradesiyle bağımsızlığına, özgürlüğüne kavuşacağına inanarak, 100 yıl önce bugün bağımsızlık meşalesinin yakan Büyük Önder Atatürk ve mücadele arkadaşları, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Önderimiz Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAYRAMIMIZ VE ATA’MIZIN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN

Atatürk, 19 Mayıs’ı kendi doğum tarihi olarak kabul ettiğini anımsatan Çelebi, Bayramımız ve Ata’mızın doğum günü kutlu olsun” dedi.

GENÇLER ULUSUMUZUN VE CUMHURİYETİMİZİN GELECEĞİ

Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Çelebi, şöyle konuştu:

Gençler ulusumuzun ve Cumhuriyetimizin geleceğidir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu karanlıktan çıkış noktasında aydınlıktan yana olan herkese büyük görevler düşüyor. Atatürk’ün gençliğe hitabesinde dediği gibi:  Birinci vazifemiz, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegâne temeli budur. Bu temel bizim en kıymetli hazinemizdir. İstiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düştüğümüz taktirde, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağımız vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceğiz. Çünkü muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.”

BURSA NUTKU VURGUSU

Atatürk’ün Bursa Nutku’nun da hatırlanması gereken çok değerli bir metin olduğunu vurgulayan Çelebi Nice yüzyıllar dileğiyle bağımsızlık ve özgürlük yolunda atılan ilk adımın 100. Yılını, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, hepinizi Adana İl Örgütüm adına sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Yaşasın tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu.

AV.ÖZDEMİR: ATATÜRK’ÜN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ

Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyeti koruyup gelecek nesillere aktarmak konusunda sorumluluklarının bilincinde olduğunu dile getiren İl Gençlik Kolları Başkanı Av.Güven Özdemir, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlere olan güvenini boşa çıkarmayacağız. Ata’mızın izindeki biz gençler var olduğu sürece Cumhuriyet de var olacak” şeklinde konuştu.

MİLLİ BAYRAMLARI UNUTTURMAYACAĞIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, “Cumhuriyet de milli bayramlar hepimizin ama gelin görün ki milli bayramları ciddi anlamda kutlayan ve unutturulmaya çalışılan bu dönemlerde unutturmayan biz, yani Cumhuriyet Halk Partililer olduk. Bu kutlamalarda hep Cumhuriyet Halk Partililer ve halk oldu. Dilerim ki bundan herkes olur” ifadelerini kullandı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor