ADANALI CHP’LİLER KARALAR BAĞLADI!

Tek adayla gidilen seçimde tüm yönetim kadrosunun Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından düzenlendiğini belirten CHP’liler, sosyal medya paylaşımıyla adeta ateş püskürdüler.

Zeydan Karalar’ın kendi siyasi geleceğini garantiye almak için tüm gücüyle kendine yakın olanları listeye kaydettiğini belirten CHP’li seçmenler, “Delegeden oy Başkanlık gücüyle geldi. Peki halk sana oy verecek mi?” diye sorarken, tepkinin giderek artacağı ve protestoya kadar varabileceği de öne sürüldü.

 

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana 38.Olağan İl Kongresinde Adana Büyükşehir Belediype Başkanı Zeydan Karalar’ın yoğun çabası ve Başkanlığın verdiği avantajla kendi adayı olan Anıl Tanburoğlu il başkanı olarak seçildi.

ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen  Kongrenin divan başkanlığını Konya Milletvekili Barış Bektaş yaparken, önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı okundu.

CHP Adana İl Kongresi’nde ilk konuşmayı atamayla gelen il Başkanı Mehmet Çelebi yaptı. Çelebi, konuşmalarında şöyle dedi;

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’nin büyük dönüşümünü 2019 yerel seçimlerinde başlattığımız gibi 2024 seçimlerinde de sürdürerek tek adam yönetimine güçlü bir mesaj vermenin zamanıdır. Bunları başarabilmemiz için önce parti içinde sonra toplumsal muhalefetin tüm unsurları ile birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Görevde olalım veya olmayalım her zaman mücadeleyi yükselterek CHP’yi iktidara taşımak için çalışacağız. Önümüzdeki ilk hedef 2024 Yerel Seçimleri. Bu seçimleri zaferle sonuçlandırabilecek olanağımız, ruhumuz, umudumuz var, bunu mutlaka başaracağız” dedi.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel de bir konuşma yaparak “Bir değişime ihtiyaç var. Ancak, değişimi bir kişi ile sınırlı tutmak, kişiye Sayın Genel Başkanımıza doğrudan haksızlık olur. Ama değişimi sadece bir kadro ile bir ekip ile tabi tutmak bu sefer de sorunu doğru tespit etmemek olur… Onun için CHP’nin ikinci yüzyıla giderken tepeden tırnağa, liderden kadroya, tüzükten programa ama baştan aşağıya bir anlayış değişikliği ile iktidar umudu olmaya ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz… Gelin bu partiyi birlikte değiştirelim, gelin birlikte kazanalım, gelin birlikte yönetelim. Atatürk’ün partisini yüzyıl önce olduğu gibi iktidar yapalım, yüzleri güldürelim demeye geldim” dedi.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Adana İl Kongresi’nde; “Bir değişime ihtiyaç var. Ancak, değişimi bir kişi ile sınırlı tutmak, kişiye Sayın Genel Başkanımıza doğrudan haksızlık olur. Ama değişimi sadece bir kadro ile bir ekip ile tabi tutmak bu sefer de sorunu doğru tespit etmemek olur… Onun için CHP’nin ikinci yüzyıla giderken tepeden tırnağa, liderden kadroya, tüzükten programa ama baştan aşağıya bir anlayış değişikliği ile iktidar umudu olmaya ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz… Gelin bu partiyi birlikte değiştirelim, gelin birlikte kazanalım, gelin birlikte yönetelim. Atatürk’ün partisini yüzyıl önce olduğu gibi iktidar yapalım, yüzleri güldürelim demeye geldim” dedi.

Anıl Tanburoğlu’nun başkanlığındaki CHP Adana il yönetim kurulu üyelerinin büyük bir çoğunluğunun Başkan Zeydan Karalar’a çok yakın kişilerden oluştuğunu öne süren CHP’lilerin büyük bir bölümü, “Demokrasi diye çaba gösterdiğini söyleyenler CHP’yi Adana’da halkın gözünden düşürdüler.” diyerek önümüzdeki günlerde istifaların olabileceği de öne sürüldü.

CHP Adana İl kongresinde  kurultay delegeliğine seçilenler:

Binnaz Alkan

Ahmet Neşet Aytekin

Ali Balkan (1960)

Mete Çelebi

Mehmet Çetin

Özüm Ahnaz Çetiner

Edip Gedik

Ail Gökçe (1978)

Senem Günbay

Bilgenur Hatalmış

Aydan İsti

Hayrettin Kaya

Canberk Keskin

Halil Koçoğlu

Münir Mersinlioğlu

Gültekin Özel

Armağan Baran Özmetin

Ahmet Orkun Parsak

Özge yıldız Sarıkaya

Ahmet Metin Sevtekin

Alaattin Solmaz

Yaşar Nuri Şimşek

Ayhan Şirin

Orhan Toklu

Tuncay Tuluk

Şiyar Uğurlu

Levent Ünal

Celal Yıldırım

Orçun Yıldız

Ebru Yılmaz

İL DİSİPLİN KURULU

İsmail Oray Ayhan

Caner Ballı

Fikri Can

Hakan İlbeyi

Ömer Kılıç

Ümit Arif Özsoy

Mustafa Şafak

Anıl Türkmen

Süleyman Yalçın

KURULTAY DELEGELERİ

Akif Kemal Akay

Remzi Ümit Atay

Halit Atik

Ramazan Atikaslan

Caner Aydar

Orhan Bayram

Mustafa Bilgilioğlu

Mehmet Çelebi

Soner Çetin

Ali Demirçalı

Kemal Derin

Nurcan Eroğlu

Diğdem Pelin Eroğlu

Hüseyin Göçmen

Sedat Gül

Hüseyin Yaşar Gündoğdu

Serkan Hepsağ

Şeniz İl

Zeydan Karalar

Seda Karataş

Murat Öztanrıöver

Sercan Polat

Berfu Salıcı Yakıt

Sevim Sarı

Anıl Tanburoğlu

Oya Tekin

Kemal Toros

Aydın Uslupehlivan

Songül Yamanyılmaz

Yasemin Yılmaz

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor