CHP Adana’da “Birlik Zirvesi”

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖGE) CHP Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay’ın öncülüğünde biraraya gelen Büyükşehir ve Çukurova Belediye Başkan adayları  CHP eski İl Başkanları, bazı Belediye Başkanları, CHP’nin etkin isimleri ile bir araya gelerek “Birlik Zirvesi” oluşturdular.

31 Mart Yerel Yönetimler seçimleri öncesinde, CHP’nin nasıl bir seçim planlaması yapması gerektiği konusunda görüş alışverişinin gerçekleştirildiği toplantıda İl Başkanı Av. Kozay, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı ve başkan adayı Soner Çetin, Seçimden CHP’nin başarı ile çıkması için öncelikle birlik, beraberlik ve dayanışmanın şart” olduğunu belirten konuşmalar yaptılar.

CHP eski milletvekillerinden Av. Ziya Yergök, İl Başkanlarından Akif Akay, Fevzi Ciritçi, Sedat Doğan, Selman Serttepe, Belediye Başkanlarından Levent Ünal ve CHP’nin etkin isimlerinin katıldığı toplantıda hem mevcut durum, hem de seçim atmosferinde oluşması beklenilen “birlik, beraberlik ve kaynaşma” olgusunun gerekliliği üzerinde duruldu.

AYRIŞMAYA DEĞİL,BİRLEŞMEYE İHTİYAÇ VAR

CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay, seçimlere giderken, teşkilatın çalışmalarında, bu konuda tecrübeleri bulunan herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Birikimleriniz, görüşleriniz ve fikirleriniz bize güç ve yön verecektir” dedi.

CHP Seyhan Belediye Başkanlığından sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görevlendirilmesinin büyük bir sorumluluk olduğunu, bu anlamlı görevi başarabilmek, CHP’yi özlem duyulan Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile buluşturmak için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Zeydan Karalar da, mevcut durum ve gelişmelerle ilgili toplantıya katılanlara bilgi verdikten sonra, “Adana’da bir başarı kazanacak isek, bunu hep birlikte, tek bir yumruk gibi hareket ederek gerçekleştirmeliyiz. Hepinizin bilgi ve birikimine, CHP’yi hak ettiği noktaya  taşıyacak tecrübenize ve birlikte hareket etmeye gereksinme duyuyoruz. CHP’nin artık ayrışmaya değil,  birleşmeye ihtiyacı var” diye konuştu.

CHP Çukurova Belediye Başkanı ve Başkan adayı Soner Çetin de, başarıya giden yolda, partiye emeği geçmiş, CHP’ye hizmet etmiş, birikimleri ve siyasal güçleri olan büyüklerinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Vereceğiniz güç, bizi başarıya ulaştıracak yolda ortaya koyacağınız fikir ve düşüncelerle kazanmaya kararlıyız. CHP’nin Adana’da her noktada birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

HEP DESTEK, OMUZ OMUZA MÜCADELE

CHP Adana İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıya katılan CHP’nin eski İl Başkanları, 31 Mart seçimlerinin önemini vurguladıkları konuşmalarında, bilgi ve birikimleri ile kendilerine düşen veya verilecek görevleri büyük bir onur ve şevkle yerine getireceklerini ifade ettiler.

Seçim propagandalarında uygulanacak sistemlerden, henüz açıklanmayan Belediye Başkanlıkları ile Meclis üyelikleri ile ilgili sorunlara ve seçim atmosferindeki olası gelişmelerin de görüşüldüğü toplantının, Adana İl Başkanlığı koordinesi ile daha sık ve daha etkin bir katılımla yapılması gerekliliği üzerinde durulduğu toplantı, “seçime giderken, olması gereken birlik ve beraberliğin en önemli girişimi” olarak değerlendirildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor