CHP ADANA’DA HARAKİRİ YAPIYOR

338 üyesi bulunan Reşatbey mahallesinde 22 üyenin oy kullanması, partililerin küskünlüğünün tepkisi olarak değerlendirildi.

 

ADANA (BÖLGE)-CHP Seyhan İlçe delege seçimleri dün de devam ederken, bazı delegeler usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla tepki gösterirken, 338 üyesi bulunan Reşatbey Mahallesi’nde 22 delegenin oy kullanması, diğerlerinin protesto ederek sandığa gitmemesi dikkati çekti.

Üyeler,  oy sandığına giderken, yönetim tarafından  hazırlandığı bildirilen delege listesine tepki göstererek oy kullanmayıp protestoda bulunması, parti içi huzursuzluğun tabandan tavana doğru yayılacağı iddiasına yol açtı.

Alınan bilgilere göre, Reşatbey Mahallesi’ndeki delege seçimlerinin Salı günü çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile iptal edilerek, bir gün sonra tekrar edilmesini skandalın ilk parçası olarak değerlendiren partililer, aynı gün mahallenin üyeleri  ile bir araya gelerek, uzlaşı içinde 10 kişilik bir delege listesi belirlediler.

Alınan bilgilere göre, olayın gelişmesi şöyle oldu:

Uzlaşı listesi İl ve İlçe yönetimlerine gönderilerek, dün seçime gidilmesi kararlaştırıldı. Ancak İl Yönetimi tarafından gelen delege listesinde, bir gün önce hazırlanan uzlaşı listesinden sadece 3 kişinin adının olması üyeler tarafından tepki ile karşılandı.

İl kongresinde doğal delege olan 2 il yöneticisinin de Reşatbey Mahallesi’nden delege listesinde olması da büyük tepki gördü.Ayrıca, sadece Reşatbey Mahallesi’nde adresi bulunan ancak, mahallede yaşamayan il yöneticisinin de delege listesinde olması isminin üzerinin çizilerek başka ismin yazılmasına neden oldu.

YUMRUKLAŞMALAR OLDU

Öte yandan,  usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlayan tartışmalar zaman zaman yumruklaşmaya kadar uzarken, Dağlıoğlu Mahallesi’nde de yumruklaşmalar olduğu ve bazı kişilerin yaralandığı bildirildi.  Konuyla ilgili yetkililerin kamuoyunu bilgilendirici açıklamaların beklendiği de CHP’liler tarafından dile getirildi, Partililer, İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin kamuoyunu bilgilendirmesini istedi, uygulamanın CHP’ye büyük zarar verdiği ve halkın güvenini kaybetmesine yol açtığı da vurgulandı.

REŞATBEY MAH.DELEGE LİSTESİ

Levent Ünal

Cahit İncefikir

A.Sedat Doğan

Hacı Karaaslan

Evrim Beydüz

Hüsniye Boğa

Ersan Mercimek

Cemil Nurlu

Melis Merve Eşberk

Oktay Özbiçer

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor