CHP İL ÖRGÜTÜ KOZAN’DA

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin ilçe ziyaretleri devam ediyor. İl yöneticileri, kadın ve gençlik kollarından oluşan kalabalık bir heyetle Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu ve Kozan örgütünü ilçe binasında ziyaret eden Çelebi, partililerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda yöneticilere ve üyelere hitap etti. Önümüzdeki dönemde yapılacak parti çalışmaları, sandık çevresi örgütlenme modeli, eğitim faaliyetleri, raporlama, örgütler arası uyum gibi konularda parti örgütlerine düşen görevleri sıralayan İl Başkanı Çelebi, toplantının devamında partililerle karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. Katılımcıların başta işsizlik sorunu olmak üzere, yaşadıkları sıkıntıları ve ilçe halkının taleplerini dile getirmesinin ardından söz alan CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi şu değerlendirmelerde bulundu;

KAPANAN DÜKKANLARI ERDOĞAN GÖRMÜYOR !

 ’’İşsizlik olağanüstü boyutlara ulaştı. Dükkanlar tek tek kepenk kapatıyor, açık olanlar da adeta borç batağında. Bu gidişatla önümüzdeki dönemde işsizliğin daha fazla artacağını söylemek için alim olmaya gerek yok. Ortada büyük bir sorun var,  fakat çözüm üreten bir iktidara sahip değiliz. Bırakın çözüm üretmeyi sorunu kabul eden bir iktidara bile sahip değiliz. Erdoğan kapanan dükkan yok demişti; partimizin soru önergesi üzerine 2020 yılında 99 bin dükkan ve 40 bin üzerinde şirketin kapandığını bizzat Bakanlık yazılı olarak açıkladı. TÜİK’e göre enflasyon %14, Oysa çarşıda, pazarda, ödenen faturada gerçek enflasyon %40-%50 civarında, bunu sokağa çıkan, alışveriş yapan ve kendi parasını harcayan her vatandaş bilir. Ama paranız haydan gelmişse, 4-5 yerden ballı maaşlar alıyorsanız ya da harcadıklarınız size ait değilse bu sıkıntıları hissetmiyor olabilirsiniz.

AKP BAŞINI KUMA GÖMMÜŞ DURUMDA

İşsizlik sayısı düşüşteymiş (!) TÜİK’ in yaptığı milletimizin aklıyla alay etmektir. İstihdamın düştüğü, on binlerce işyerinin kapandığı, şirketlerin battığı, çalışanların çoğunun işsizlik ödeneği veya kısa çalışma ödeneğine bağlandığı bir ülkede işsizlik rakamlarını şirin göstermeye çalışmak aymazlıktır, ihanettir. DİSK-AR’ın son araştırmasına göre ülkemizde geniş tanımlı işsizlik oranı %30 ‘a dayanmış durumda. 10 milyondan fazla yurttaşımız işsiz ve bunların 1 milyondan fazlası umudunu kestiğini ifade ediyor. Kendi ülkesinde röportaj yapmaya cesareti ve yüzü kalmayan Anadolu Ajansı, Japonya’da röportaj yapıp, Japon halkının sorunlarını bizlere anlatıyor. AKP başını kuma gömmüş, halktan ve halkın gündeminden tamamen kopmuş durumda. Bu büyük sorunları çözmek için uğraşacağına, gizlemek için çabalıyor. Vatandaşlarımız her şeyin farkında, AKP iktidarının Türkiye’ye sağlayabileceği hiç bir yarar kalmamıştır. Yapılacak olan ilk seçimlerde milletimiz onlara muhalefet görevini yükleyecek. Bugün halkın sorunlarını görmezden gelen, garibanın çığlığına sağır olan, tozpembe Türkiye tabloları çizen AKP; seçimlerden sonra bambaşka bir kimliğe bürünecek, gözleri açılacak, kulakları duyacak, bugün söylediklerinin tersini söylemeye başlayacaklar. Umuyoruz ki iktidar olarak sağlayamadıkları faydayı, muhalefet olarak sağlarlar. Biz CHP olarak eleştiriden gocunmayız, farklı fikirlere saygı duyarız, önerilere değer veririz. Demokrasinin gereği budur, bu ülkede demokrasiyi yaşatacağız ve güçlendireceğiz. 

CHP’DEN İYİ PARTİ’YE ZİYARET

İlçe binasındaki toplantının ardından Kozan sokaklarında vatandaşların sorunlarını dinleyen Çelebi, ardından CHP Kozan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu ile birlikte, İYİ Parti Kozan İlçe Başkanı Veysel Sırkıntı’yı ilçe binasında ziyaret etti. Gündeme ilişkin karşılıklı fikir alış verişinin yapıldığı sohbeti değerlendiren Çelebi, ‘’Arkadaşlarımız ile birlikte ittifak ortağımız İYİ partiyi ziyaret ettik. Samimi bir sohbetimiz oldu, sayın ilçe başkanına misafirperverliği için teşekkür ediyoruz. Ülkemiz adına benzer endişeleri taşıyoruz. Bugün Türkiye’de siyasal iktidardan farklı düşünüyorsanız, her an Fetöcü, hain ya da terörist ilan edilebilirsiniz. Hiçbir muhalif görüşe tahammülü olmayan ve sürekli bir ayrıştırma politikası izleyen bu anlayışa inat, biz toplumsal muhalefeti örgütleyeceğiz ve bir arada duracağız. Ülkemizin ortak çıkarları doğrultusunda, Cumhuriyet değerlerimize ve Atatürk ilkelerine bağlı kalarak artan bir kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor