CHP Parti Okulu’ndan örnek proje

ADANA (BÖLGE)-CHP Parti Okulu Emek Proje Grubu ‘Geleceğim İçin Üretiyorum” konulu projesini başarı ile bitirdi.

Proje kapsamında, Denizli ve Narlıca’daki dikiş bilen kadınların evlerinde diktikleri, yüzde yüz kumaştan yapılmış çantalar büyük beğeni gördü.

CHP Parti Okulu Emek Proje Grubu Tekstil Tasarımcısı Belkıs Yakıcı, Avukat Hasan Alkan, Çukurova Üniversitesi’nden emekli memur Azize Öğüt, Makine Teknikeri Bayram Dardağan ve Proje Danışmanı Fatma Düzgöl’den oluşuyor.

YÜZDE YÜZ DOĞAL PAMUK KULLANILDI

Seyhan Belediyesi Meclis Üyeliği için CHP’den aday adayı da olan Tekstil Tasarımcısı Belkıs Yakıcı, projeyi anlattı. Bir zamanlar pamuk üretiminin zirvesinde olan Çukurova’da pamuk ekiminin yok olma noktasına geldiğini ifade eden Yakıcı, “Çırçır fabrikaları kapandı. Tekstil fabrikaları sentetik ağırlıklı kumaşlara yöneldi. Biz de pamuğun canlanması için kadınlarımızın günlük hayatta kullanabileceği yüzde yüz doğal ürün olan pamuktan çantalar diktirdik. Astarından, kulpuna kadar pamuk kullanıldı. Üzerine de Adana’nın tarihi yerlerinin sülietleri ve Türk motiflerini el baskısı yaptırarak, çok güzel bir ürün oluşturduk” dedi.

Projenin amacına da açıklık getiren Yakıcı, “Denizli ve Narlıca’da ekonomik durumu zayıf ve dikiş bilen kadınlarımızı bularak irtibata geçtik. Kadınlarımızın evlerinde diktikleri çantaların satışından elde edilen gelirin bu kadınlarımıza verilmesini sağladık. Bu projeyle, çantaların dikimi ve baskısında emek veren 8 kadınımız ekonomik olarak faydalandı” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor