CHP’Lİ ADANA BELEDİYE BAŞKANLARINDAN MERVE DİZDAR’A DESTEK

Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan ilk Türk kadın oyuncu olan Merve Dizdar’a Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay destek oldu.

Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne oyuncu Merve Dizdar’ın ödül töreninde yaptığı açıklama sonrası RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu “Ülkesine saygı duymayanın aldığı ödülün de tebrik edilesi bir yanı yoktur” paylaşımını yapmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Belediye Başkanları oyuncu Merve Dizdar’a sosyal medyalarından paylaşım yaparak destek oldu.

“ÖDÜLÜ TÜRKİYE’DE HAK ETTİĞİ GÜZEL GÜNLERİ YAŞAMAYI BEKLEYEN TÜM MÜCADELECİ RUHLARA ARMAĞAN EDİYORUM”

Geçtiğimiz günlerde yapılan Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne oyuncu Merve Dizdar layık görülmüştü. Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmindeki rolüyle bu ödüle layık görülen oyuncu Dizdar, törende şöyle bir konuşma yapmıştı:

“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nuraylar’ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.”

“ÜLKESİNE SAYGI DUYMAYANIN ALDIĞI ÖDÜLÜN DE TEBRİK EDİLESİ BİR YANI YOKTUR”

Merve Dizdar’ın konuşmasının ardından RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu sosyal medya hesabından Dizdar için “Önce kendi ülkene saygı duymayı öğreneceksin Merve Dizdar. Sonra da bu ülkenin tüm vatandaşlarından aldığın ödül için tebrik bekleyebilirsin. Ülkesine saygı duymayanın aldığı ödülün de tebrik edilesi bir yanı yoktur” açıklamasını paylaştı.

“KADINLARI BU TOPLUMDAN SOYUTLAMAYA ÇALIŞANLARA EN GÜZEL CEVABI YİNE ÜLKEMİZİN GÜÇLÜ KADINLARI VERECEK”

Cannes Film Festivali’nde ödül kazanan ilk Türk kadın olan Merve Dizdar’a Cumhuriyet Halk Partili Adana Belediyelerinden de destek geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alarak bizleri gururlandıran Merve Dizdar’ı tebrik ediyorum” cümlesini paylaştı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alarak hepimize büyük bir onur yaşatan Merve Dizdar’ı kutluyorum. Kadınları bu toplumdan soyutlamaya çalışanlara en güzel cevabı yine ülkemizin güçlü kadınları verecek” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’da “Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alarak hepimize büyük bir onur yaşatan Merve Dizdar’ı yürekten kutluyorum. Kadınları bu toplumdan soyutlamaya çalışanlara en güzel cevabı yine ülkemizin güçlü kadınları verecek. Hepimize büyük bir gurur yaşatan Merve Hanım’ın tüm kadınlara ilham olması dileğiyle…” paylaşımını yaptı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor