CHP’Lİ GÜRER: SİMİT ALMAK LÜKS OLDU, EKMEK ASLANIN AĞZINDA!

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekmeğe gelecek fiyat artışının açlık sınırı altında yaşayanları daha da mağdur edeceğini ifade etti. Gürer, “Emekli, dar gelirli, fakir fukara ekmeğe dahi ulaşmada zorluk çekiyor, açlık sınırı altında yaşamaya çalışıyor, belediyenin halk ekmek kuyruğunda ekmek peşinde.” diye konuştu.

 

(HABER MERKEZİ)-CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, buğday, un, ekmek fiyatlarını TBMM’de yaptığı konuşmada gündeme getirerek, “Enflasyon işçiyi, çiftçiyi, esnafı, emekliyi her kesimi eziyor. İktidar sürekli masal anlatıyor. Simit bile lüks oldu, ekmek aslanın ağzında” dedi.

ÜRETİCİ ZARARDA

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’deki konuşmasında ürün üreticiden çıktıktan sonra fiyatının arttığını belirtti. Gürer: “Üreticinin ürettiği ürün ya tarlada kaldı ya da maliyetin altında satıldı. Düşük alım fiyatları çiftçiyi perişan etti. Buğday alım fiyatına Toprak Mahsulleri Ofisi bir yıl öncesine göre yüzde 12’lik artış yaptı. Tüccar daha düşük fiyatla ürün aldı, hasat bitti, tüccardayken fiyat artışı başladı. Sanayici una yüzde 30 zam yaptı; bu artış, fırıncıların ekmeğe zam talebini getirdi. Fırıncılar da ‘Kira, un, maya, işçilik, nakliye arttı.’ diyor. 1 kilo buğdaydan 800 gram un elde edilir, 200 gram ekmeğin 10 liradan 15 liraya çıkması isteniyor. 100 gram simit 15 ila 25 lira aralığında satılıyor. Simit bile lüks oldu, ekmek dahi soruna döndü.” dedi.

EMEKLİ NE YAPSIN?

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekmeğe gelecek fiyat artışının açlık sınırı altında yaşayanları daha da mağdur edeceğini ifade etti. Gürer: “Emekli, dar gelirli, fakir fukara ekmeğe dahi ulaşmada zorluk çekiyor, açlık sınırı altında yaşamaya çalışıyor, belediyenin halk ekmek kuyruğunda ekmek peşinde.” diye konuştu.

EKMEK ASLANIN AĞZINDA

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada ekmeğe zam gelmesinin fakir fukara, garip gurebayı daha da zor yaşama sürükleyeceğini belirterek un fiyatı artışını durdurmak için TMO stoklarının devreye alınıp un fiyatı artışının durdurulmasına yönelik politika geliştirilmesini istedi. Gürer: “Ekmek artık aslanın ağzında. AKP iktidarı sonunda vatandaşı sofrada ekmeğin sayısını azalttı. Ekmeği alabilmesi dahi sorunlu kıldı. Buğday fiyatını bastırdı, un fiyatına müdahil olmadı. Fırıncı maliyet arttı diye atağa kalktı. Emekli, dar ve sabit gelirli kemer sıkacak yer kalmadı. Önce 300 gram ekmek 200 grama çekildi, fiyat arttı. Ortalama 10 TL’ye satılan ekmeğin 15 TL’ye çıkarılması vatandaşı daha da zora sokar. Un fiyatları kontrol altına alınıp fiyat artışı yerine fırıncı giderlerinin düşürülmesi sağlanmalıdır.” diye konuştu.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor