CHP’Lİ ÖMER FETHİ GÜRER “AHLAKSIZ OLAN KAZANIYOR AHLAKLI OLAN DA BATIYOR” DEDİ

CHP’nin en çalışkan milletvekillerinden biri olan Ömer Fethi Gürer, açıklamalarında “Emekliye reva gördüğünüz yaşam kabul edilebilir bir durum değil, Esnafın boğazına sarılıyorsunuz, Cumhuriyet döneminde 24 vergi affı, AKP döneminde her 1,5 yılda vergi affı getirildi. Esnaf 9000 gün prim, 7200’ sözünüz var.” dedi, sözlerinin tutulmasını istedi.

Ömer Fethi Ğürer, açıklamalarını şu şiirle noktaladı;

“Hasan Dağı arpalıktır eğer saban yürürse

Her derede bir değirmen eğer suyu gelirse

Her köylüde bir tavuk eğer köylü verirse

Güzel gidiş bu gidiş eğer sonu gelirse”

 

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada iktidarın vergi politikalarını eleştirerek Emeklilere verilen 2500 TL artışın yetersiz olduğunu belirtti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, nokta atışı yaparak  “İçinde bulunduğumuz koşullarda ülkenin ekonomik politikasının ne hâle geldiğini herkes yaşıyor. İşçisi, çiftçisi, esnafı, emeklisi, dar gelirlisi, engellisi, her kesimin sorunları arttı, dertleri büyüdü.” Diyerek taşı gediğine koydu.

İKTİDAR BOŞALAN KASAYI DOLDURMAK İÇİN VERGİ TOPLUYOR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklamasında  “İktidar da boşalan kasayı doldurmak için vergi topluyor, zam yapıyor; yetmedi, düşük alım fiyatı uygulayıp çiftçiyi mağdur ediyor, düşük ücret ödeyerek çalışanların hakkını gasbediyor. Ama ilginç olan bir şey var: Aşkın Türeli vekilimiz hesaplamış, Cumhuriyet boyunca 26 kere vergi affı çıkmış, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde bir buçuk yılda bir af çıkarmışsınız, 14 kere af çıkmış. Vergiyle dar gelirliden, emekliden, sabit gelirliden topluyorsunuz; sonra sınırlı sayıda varlık sahibine bunu aktarıyorsunuz. Bu vicdanın kabul edeceği bir iş mi arkadaşlar ya?” dedi.

SERBEST SOYGUN EKONOMİSİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada sözlerine şöyle devam etti: “Serbest piyasa ekonomisi dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor ama Türkiye’deki kadar serbest soygun ekonomisine dönüşen ülke sayısı sınırlı. Onun için kamucu bir anlayışla sorunlara bakarsak çözümü kolaylaştırırız. Vergide adalet, sürekli konuşuyoruz ama ‘Şu anda bu ülkede vergide adalet var.’ diyen bu salonda bir kişi var mı? Özellikle işçinin, dar gelirlinin, sabit gelirlinin ücretlerinden alınan vergiyi vicdan kabul ediyor mu? Verdiğiniz maaş ne?” diye konuştu.

EMEKLİYE ZAM YETERSİZ

Ömer Fethi Gürer, emekli için en düşük maaşın 12.500 TL olmasının yetersiz olduğunu da belirterek “Emekli maaşını 12.500 liraya çıkarıyoruz, 10 bin liradan en düşük emekli maaşını. Büyük kentlerde emekliler bu maaşı kiraya verseler yetmiyor. Et, süt, et ve sütten mamul ürünler evlerine girmiyor. Ekonomik anlamda emekli büyük sıkıntı yaşıyor. Ya, bari bir çeyrek altın en düşük emekli maaşına ekleseydiniz. Bu emekliye verdiğiniz maaş, bu emekliye reva gördüğünüz yaşam kabul edilebilir bir durum değil. Çoğunuzun ailesinde, çevresinde size de insanlar dert yanıyor.” dedi.

ESNAF EZİLİYOR

CHP’li Vekil Ömer Fethi Gürer, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Bir de adaletli olmak lazım. Ülkenin mültecisi, göçüyle ilgili farklı değerlendirmeler yapabiliriz. Arkadaş, esnafı AVM’lerle, çoğu yerdeki 3 harfli marketlerle boğdunuz; AVM, 3 harfli market derken esnafın canına okudunuz. Şimdi de Türkiye’ye gelen, vergi vermeyen, iş yeri açan yabancılar var. Bizim T.C. vatandaşı şurada dükkân açmış, yanına da gelmiş, Suriyeli açmış -berber oluyorlar, market oluyorlar- onlar vergi vermiyor, onlar kayıt dışı. Bizim esnafın boğazına sarılıyorsunuz; adam dükkânı kapatıyor, zor duruma düşüyor. Vergide adaletse, onlardan niye vergi almıyorsunuz? Adamın iş yeri var, geliri var, yanında sigortasız eleman çalıştırıyor. Kayıt dışı Türkiye’de giderek artıyor. Onlar da para kazanıyorlarsa, ödesinler bizim insanımız gibi.”

7200 GÜN NE OLDU

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnafa verilen sözleri de hatırlatarak “Esnafa seçimden önce dediniz ki: ‘9000 gün primi 7200 güne indireceğiz.’ Bir buçuk yıl geçti; niye bunu kanun teklifinin içinde getirmiyorsunuz? Söz verdiniz, söz ağızdan çıkar. Bir an önce getirin, onu da verin. İşini iyi yapan, düzgün sahiplenelim, destekleyelim; hep ‘ahlak, ahlak, ahlak’ diyoruz da ahlaklı olarak çalışanlar, ahlaksızların yarattığı dünyada boğuluyorlar, boğuluyorlar! Biz ahlaklıyı destekleyelim, ahlaksızın cezasını artıralım, ona gerekli yaptırımı getirelim. Ama öyle olmuyor; ahlaksız olan daha çok kazanıyor, ahlaklı olan da batıyor.” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET- İŞ CİNAYETLERİ- STAJER

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklamasında ayrıca “Asgari ücret 25 bin lira olsun,” dedik. “Yani asgari ücreti 25 bin lira yapsak bile yetmez ama içinde bulunduğumuz koşullarda asgari ücretin de 25 bin lira olması doğru bir davranış biçimi; en azından emek sömürüsünü durdurmuş oluruz.” dedi ve konuşmasını çırak ve stajyerlerin durumu üzerine getirerek görüşlerini şöyle özetledi;

“İki gün önce bu ülkede, daha 15 yaşında stajyer çocuk asansör boşluğuna düşüp öldü. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları döneminde iş cinayetlerinde Avrupa 1’incisi, dünya 3’sü oldunuz. Gelin bu iş cinayetlerini durduralım, gelin bunlarla ilgili denetimleri artıralım, staj ve çırak mağdurlarının işe başladığı gün emekliliğe esas yaşlılık sigortasını başlatalım, emeklilikte adalete takılanların sesini duyalım, taşeronda kadro alamayanlara kamuda kadrolarını verelim, geçici mevsimlik işçileri, toplum yararı projesinde çalışanları destekleyelim; buraya bunlarla ilgili kanun teklifi getirelim.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor