CHP’Lİ ORHAN SÜMER; “VATANDAŞ KEMER SIKIYOR, İKTİDAR ALTIN TOKA TAKIYOR”

Orhan Sümer yazılı açıklamasında “Vatandaşlara uygulanan vergi yükü, ekonomik kriz ve pandemi süreciyle birlikte daha da ağırlaşmıştır. Temel ihtiyaç maddelerinden alınan yüksek vergiler, düşük ve orta gelirli vatandaşları ciddi şekilde etkilemekte, yaşam standartlarını düşürmektedir. Özellikle gıda, enerji ve akaryakıt gibi temel ürünlerdeki yüksek vergiler, hane halklarının bütçelerini zorlamaktadır. Bu vergi politikaları, dar gelirli vatandaşların geçim mücadelesini daha da zorlaştırmakta ve ekonomik adaletsizlik yaratmaktadır. Türkiye’de ağır bir ekonomik kriz söz konusudur. Bu durum artık sürdürülemez. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in dediği gibi geçim yoksa, seçim var.” dedi

 

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer yaptığı yazılı açıklamayla, “Vatandaşlara aşırı vergi yüklemesi yapılırken, İktidarın lüks harcamalarına devam ettiğini ve kamu ihalelerinin sorgulanması” gerektiğini belirterek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer yazılı açıklamasında, AKP döneminde temel ihtiyaçların lüks olduğunu belirterek  şunları söyledi;

“Saray İktidarı sözde tasarruf genelgesi yayımladı. Oysa tasarruf genelgelerine karşın taşıt ve hizmet binası kiralamaları için bütçeden milyarlarca lira harcama yapılıyor. Son yayınladığı kamuda tasarruf genelgesi ile emekçilerin haklarını budayan AKP İktidarı, 2018’den beri bütçeden sadece “mal ve hizmet alım giderleri” kapsamında taşıt ve bina kiralamaları için 10.7 milyar lira harcama gerçekleştirdi. Üstelik taşıt ve hizmet binası kiralama giderleri 2021 yılında yayınlanan tasarruf genelgesinin ardından adeta sıçrama yaptı. Yani millete neredeyse nefes vergisi koyacaklar ama kendileri lüksten ve şatafattan asla vazgeçmiyorlar. Millete kemer sık derken kendileri altın toka takıyor.

AKP DÖNEMİNDE TEMEL İHTİYAÇLAR LÜKS OLDU

Öncelikle, vatandaşlara uygulanan vergi yükü, ekonomik kriz ve pandemi süreciyle birlikte daha da ağırlaşmıştır. Temel ihtiyaç maddelerinden alınan yüksek vergiler, düşük ve orta gelirli vatandaşları ciddi şekilde etkilemekte, yaşam standartlarını düşürmektedir. Özellikle gıda, enerji ve akaryakıt gibi temel ürünlerdeki yüksek vergiler, hane halklarının bütçelerini zorlamaktadır. Bu vergi politikaları, dar gelirli vatandaşların geçim mücadelesini daha da zorlaştırmakta ve ekonomik adaletsizlik yaratmaktadır. Türkiye’de ağır bir ekonomik kriz söz konusudur. Bu durum artık sürdürülemez. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in dediği gibi geçim yoksa, seçim var.

İKTİDAR YANDAŞLARI BİN ODALI SARAYLARDA VATANDAŞ BİR GÖZ ODADA YAŞIYOR

Yönetimlerin lüks harcamalardan kaçınması ve kamu kaynaklarını daha etkin ve adil bir şekilde kullanması gerekmektedir. Devletin mali disiplin içinde hareket etmesi, vatandaşların ekonomik sıkıntılarını hafifletmek için gerekli adımları atması ve vergi politikalarında adaleti sağlaması şarttır. Ancak bu durum AKP iktidarıyla tam tersine dönmüştür. Millet bir göz odada yaşam mücadelesi verirken, iktidar yetkilileri bin odalı saraylarda yaşayıp vatandaşa kemer sıkın derse orada adalet yok demektir” dedi

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor