CHP’Lİ SÜMER’DEN 10 KASIM MESAJI

ADANA (BÖLGE)- CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 10 Kasım mesajında egemenliği kişilerden, ailelerden ve zümrelerden alarak doğrudan milletin kendisine veren Atatürk’ün ilkelerinin, sadece sahip çıkmamız gereken değerler değil aynı zamanda çocuklarımıza devretmek zorunda kaldığımız bir miras olduğunu belirtti.

Sümer, yayınladığı mesajında “Milli mücadelenin önderi, büyük devrimci, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü” ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde şükranla ve özlemle andığını belirtti.

Atatürk’ün sadece milletimiz için değil dünyadaki tüm mazlum uluslar için de taşıdığı önemi kavramanın sadece onun yaşamını öğrenmemizle mümkün olmayacağını belirten Sümer, “O’nun devrimlerini ve kurduğu Cumhuriyet’in temel ilkelerini kavramamız ve özümsememiz gerekir” dedi.

Sümer, emperyalist güçlerinin kuşattığı bir ülkede bağımsızlık ve milli egemenlik için yola çıkan Atatürk’ün tek güvencesinin Türk milleti olduğunu vurgulayarak mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Paylaşım savaşlarının ortasında dünyanın ezilen ulusları için ilham olan bir Cumhuriyet kuran Atatürk bu bakımdan dünya tarihinin de en özel yerlerinde durmaktadır.

Bugün, dünyada ve bölgemizde yaşanan sorunlar Büyük Atatürk’ün önemini bir kez daha bizlere hatırlatmaktadır. Bu yaşanılan sorunları ancak ve ancak O’nun kurduğu Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı olarak aşabiliriz.

Egemenliği kişilerden, ailelerden ve zümrelerden alarak doğrudan milletin kendisine veren Atatürk’ün ilkeleri, sadece sahip çıkmamız gereken değerler değil aynı zamanda çocuklarımıza devretmek zorunda kaldığımız en büyük mirasımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 81. Yıldönümünde Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Sonsuza dek Atatürk…”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor