CHP’LİGÜRER; “ÜCRETLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI” DEDİ

(HABER MERKEZİ)-CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM genel kurul yaptığı konuşmada “Yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 71,60; ENAG’a göre ise yüzde 113,08. Bu durumda, işçi ve BAĞ-KUR emeklisi altı aylık enflasyon oranı kapsamında yüzde 24,73’lük bir artışa erecek ama kök maaş değişmediği için de milyonların çoğu aldığı maaşla geçinmek zorunda kalacak. Memur ve memur emeklisine verilen ise 19,31. Yüzde olarak verilen bu artışlar açlık sınırının altında, insanları daha da derin bir yoksullukla yaşamaya mecbur kılınıyor” dedi.

Gürer, emeklilerin en düşük maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması ve Bayram ikramiyeleri de asgari ücret düzeyine getirilmesi, asgari ücrete de mutlak surette -yılda 2 kere yetmez- enflasyon nedeniyle yılda 4 kere artış sağlanması istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “elektriğe yüzde 38 zammın geldiği, akaryakıta, ulaşıma, gıdaya her gün fiyat artışlarının olduğu yerde geniş kesimlerin içinde bulunduğu durumu iktidar ne yazık ki görmüyor” dedi.

TAŞERONDA KALANLAR KADROYA ALINMALIDIR

CHP’li Vekil Ömer Fethi Gürer.ulaştırmayla ilgili bir düzenleme geldiğinde, orada taşeronda kalanların “Torbada biz var mıyız” sorularıyla karşılaşıyoruz çünkü Devlet Demiryollarında, Karayollarında, PTT’de, Devlet Hava Meydanları işletmelerinde, Ulaştırma Bakanlığının farklı birimlerinde taşeronda kalanlar var. Özellikle Karayolları işçilerinin, karda kışta yoğun çalışanların kadro beklentileri karşılanmadı. Bunun yanı sıra, staj ve çırak olarak işe başlatılmış, görev yapmışların işe başladığı gün sigorta kapsamı yaşlılık sigortasını içermiyor. Bunlarla ilgili düzenlemelerin yapılması ihtiyaç durumunda. esnaf ve çiftçilerin 9000 gün olan prim gün sayısı 7200’e düşürüleceği söylendi, bununla ilgili de bir teklif buraya gelmedi. Sayın Cumhurbaşkanının seçim öncesi verdiği sözü duyan hiçbir birinci parti milletvekili arkadaşımız yok mu? Eğer duydularsa o kanun teklifini niye getirmiyorlar?” diye konuştu.

Gürer “geçici ve mevsimlik olarak çalışan işçiler, güvencesiz çalışan işçiler, sendikalı olmalarının önü kesilen işçilerin durumları da nedense Meclis gündemine taşınmıyor. Meclis gündeminde olması gereken konular tartışılmıyor ama teknik konularla ilgili yapılan düzenlemeler de bir kere değil, birden çok kere Meclisin önüne getirilip her seferinde “Olmadı yeniden.” yazboz tahtası gibi kanun içerikleri değişiyor. Onun için kanun yapıcı anlamında bu işi üstlenen milletvekilimiz komisyonda da, Mecliste de muhalefetin de getirdiği önerileri dikkate alarak çalışmalar gerçekleştirirse içinde bulunduğumuz süreçte yapılan kanunlar daha sağlıklı olur ama öyle değil. Komisyonda da, burada da içerikleriyle ilgili önermeler dahi dikkate alınmıyor.” Dedi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor