CHP’LİLER, YUMURTALIK’TA KADIN CİNAYETLERİNİ PROTESTO ETTİLER

(HABER MERKEZİ)-CHP’liler, Yumurtalık’ta eşi tarafından öldürülen Ayşe Dürüst için protesto yürüyüşü düzenledi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Bilal Bilici, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ ve çok sayıda partili, Yumurtalık Atatürk Caddesi’ndeki CHP ilçe başkanlığı önünde toplandı.

Katılımcılar, ellerinde pankartlar ve sloganlarla, olayın gerçekleştiği yere kadar yürüyerek, kırmızı boyalı taşlar bıraktı ve çiçekler koydu. Grup, “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” sloganını haykırdı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, konuşmasında, sadece Ayşe Dürüst için değil, katledilen tüm kadınlar için toplandıklarını belirtti. Kaya, Anadolu’nun ve Trakya’nın küçük şehirlerinde birçok kadın cinayetinin ulusal ve yerel haberlere dahi yansımadığını vurgulayarak, bu durumu kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Yumurtalık Belediye Başkanı Oya Tekin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şiddete karşı sessiz kalmadık, kalmayacağız!

Yumurtalık’ta eşinin sokak ortasında katlettiği Ayşe Dürüst için bir aradaydık.

İl ve ilçe kadın kollarımızın düzenlediği kadın cinayetlerine karşı protesto yürüyüşüne partimizin Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, milletvekillerimiz, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte katıldık. Kadınlarımızın sesine ses olmaya, bu cinayetlere karşı omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Adana Milletvekili Dr.Müzeyyen Şevkin de sosyal medya paylaşımda şunları söyledi; “Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Adana Yumurtalık’ta kaldırım taşıyla öldürülen Ayşe Dürüst cinayetini protesto ettik. Bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’ni iptal edenler cinayetlere iyi baksın. Kadın cinayetleri artık son bulsun!” diye konuştu.

Yumurtalık’ta 30 Ağustos’ta yaşanan olayda, Ayşe Dürüst, boşanma aşamasındaki kocası Murat D. tarafından başına taşla vurularak ağır yaralanmış, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Murat D., gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor