CHP’NİN YOK SAYDIĞI SONER ÇETİN ANKETLERDE UZAK ARA ÖNDE ÇIKIYOR

İzlem Araştırmanın yaptığı son ankete göre Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tüm ailesinin CHP’li olduğu partisinin aday göstermemesi üzerine aday olduğu İYİ Parti’de de seçmenin yüzde 34,2 oyunu alarak sezçimi kazanıyor. Ankette CHP Çukurova adaylarından Emrah Kozay’ın yüzde 28,3 ve Cumhur ittifakı adayı Firdevs Cingözler’in oy oranı da yüzde 27.1 olarak görünüyor.

(HABER MERKEZİ)-Adana’da 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ilk anket sonucu açıklandı ve CHP’nin aday göstermemesi üzerine İYİ Parti’den yeniden Çukurova Belediye Başkan adayı olan Soner Çetin yapılan kamuoyu yoklamalarında uzak ara önde çıktığı açıklandı.

İzlem Araştırmanın, Çukurova ilçesine yönelik anket sonucunu  dün kamuoyu ile paylaştığı sonuca göre  İYİ Parti’den aday olan Soner Çetin yüzde 34,2, CHP adayı Emrah Kozay yüzde 28,3 ve Cumhur İttifakı adayı Firdevs Cingözler de yüzde 27,1 oy oranlarıyla sıralanıyor.

Buna göre CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Soner Çetin’in ilk sırada olduğu görülürken,  Seyhan’ı beklerken Çukurova’ya kaydırılan CHP adayı Emrah Kozay’ın yaklaşık altı puan önünde bulunuyor.

Vatandaşlar, Anket sonucunun sandığa yansıması halinde “Soner Çetin’in adaylığını engelleyenler şimdi ne yapacak?” sorusuna kimin cevap vereceğini merak ettiklerini belirtirken, şu yorumu yapıyor; “Yerel seçimlerde  sadece parti oyuna güvenerek  seçime gidilmeyeceği, adayın şahsının ne kadar önemli olduğu Adana seçim tarihinde defalarca yaşandı. Emrah Kozay’ı aday yapanlar bu kararın altında kalacak. Soner Çetin’e günler geçtikçe  halk desteği daha çok artacak. Bu halk, mağdur edenin değil, mağdur edilenin yanında yer alır. “ değerlendirmesinde bulunuyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor