ÇKHD, Yüreğir’de çocuklarla buluştu

HABER: Ayşe TOPAK

ADANA (BÖLGE)-Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği yöneticileri Pandemi döneminde evlerine kapanan çocukları mutlu etmek, onlara bu zor dönemde destek olmak amacıyla başlattığı oyuncak kampanyasıyla ilk etapta toplanan 300 oyuncağın, 150 tanesini  Yüreğir ilçesi Anadolu mahallesinde çocuklarla buluşturdu.

ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça, ” Çocukların en önemli haklarından biriside ” Oyun oynama hakkıdır” , tüm çocukların oyuncağı olmalıdır. Ama maalesef günümüzde azınlıkta olan şanslı çocuklarımızın odalar dolusu oyuncağı varken, çoğunluğu oluşturan özellikle dez avantajlı mahallelerde ise çocukların hiç oyuncağı yok. Bu amaçla oyuncaksız çocuk kalmamalıdır diyerek, başlattığımız kampanyamız kapsamında dez avantajlı mahallelerde oyuncak dağıtımına devam edeceğiz. Yaptığımız bu projeyle çocuklarımızın temiz kullanılmış, kırık olmayan oyuncaklarını başka çocuklarla paylaşmalarını teşvik etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Akça; ” Yüreğir ilçesi Anadolu mahallesindeki çocuklara derneğimize bağışlanan 150 adet çeşitli peluş oyuncakları, arabaları, yap boz ları, bebekleri, legoları, çeşitli ebatta topları ve hikaye kitaplarını dağıttık..

Bağış yapan tüm gönüllülerimize teşekkürü borç biliriz, çocuklar çok mutlu oldular. Önümüzdeki günlerde elimizdeki oyuncakları Sarıçam ilçesinde belirleyeceğimiz mahalleye götüreceğiz. Derneğimizde oyuncaklar toplandıkça dağıtımımız devam edecek” dedi.
Dernek başkanı Çiğdem Akça öncülüğünde, dernek yöneticilerinden Ilkel Hayat Yılmaz, Nursel Soycan, Rengin Yücel, üye Zeynep Atay ve gönüllü Sibel Mavruk dağıtımda görev aldılar. Oyuncak dağıtımları farklı ilçe ve mahallelerde devam edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor