‘Çocuk tacizcileri tutuklu yargılansın!’

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Adana Kadın Platformu, iki küçük kızı kuzenlerinin tacizine uğrayan aileye ziyarette bulundu. Kadın Platformu, “Bu olayın ve bundan sonra da bu davaların takipçisi olmaya ve dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz. Tek isteğimiz çocuk tacizcilerinin tutuklu yargılanmasıdır” dediler.

Kadın Platformu Üyeleri daha sonra şöyle konuştu: “İki küçük yaşta kız kardeşin kuzenleri tarafından istismar edilmesi olayı hakkında yürütülen soruşturma sonucunda Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın ilk duruşması 20 Ağustos günü görüldü. Bu tarihe kadar tutuklu bulunan zanlı, duruşmada imza ve yurt dışı çıkış yasağı adli kontrolleri ile tahliye edildi. Duruşma ise bir kısım tanıkların dinlenilmesi için 22 Ekim 2019 günü saat 10:20’ye ertelendi.

Adana Kadın Platformu olarak olayı ilk duyduğumuz andan itibaren takip etmekteyiz. Pek çok daha hafif ceza öngörülen suçta tutuklu yargılanma bu kadar yaygın uygulanırken, çocuk tacizcisine verilen bu tahliye kararının vicdanları yaraladığını belirtmek istiyoruz.

Olay çok yakın akrabalık ilişkileri içinde gerçekleşmiştir. Ne yazık ki toplumumuz içerisinde böylesi birçok vaka aile içerisinde gizlenmekte, suçlular cezasız bırakılmaktadır. Böylesi bir ortamda, böylesi bir suçun ortaya çıkarılmasını sağlamak, buna cesaret edebilmek oldukça güçtür. İstismara uğrayan çocuklar ve anneleri de bu olayın zorluklarını yaşamaktadır. Öyle ki çocuklarının babası dahi bu olayda kızlarının yanında durmayı başaramamıştır. Mağdur çocukların durumu bu nedenle de oldukça can yakıcıdır. Mağdur küçükler babalarının desteğini alamamaktan dolayı da derin üzüntü ve travma yaşamaktadırlar.

Mağdurlar ile zanlının ailesi ve yakınları aynı sokakta oturmaktadır. Olayın bütün tarafları aynı zamanda yakın komşudur. Bu nedenle de mağdurlar hem tedirgin olmakta hem de büyük bir huzursuzluk yaşamaktadırlar. Olayın taraflarının yakın mesafe komşuluk ilişkileri de olduğu gözetildiğinde delillerin karartılması, tanıkların etkilenmeye ve baskı altına alınmaya çalışılması ihtimalleri çok büyüktür. Delillerin karartılması ihtimali halen yakın ve yakıcı bir tehlike olarak vardır.

Yargılanan fiilin cezası oldukça ağırdır. İki çocuk için ayrı ayrı ceza verileceği gözetildiğinde zanlının yaşı küçük olmasına rağmen alabileceği ceza oldukça yüksektir. Bu da kaçma şüphesini doğurmaktadır.

Tüm bunlara rağmen zanlının tahliye edilmesini kabul etmiyor, tahliye kararına itiraz ediyoruz.

Adli kontrol kararı zanlıya bir ceza değil, ödüldür.

Bu karar tacize uğrayan çocuklar için cezadır.

Bu karar tüm zorluklara rağmen çocukları için adalet arayışına girişen anneye ve onun konumundaki pek kadına “size bizden adalet çıkmaz” demektir!

Bu kararı kabul etmiyoruz.

Çocuk tacizcileri tutuklu yargılanmalıdır.

Biz kadınlar bundan sonra da bu davanın takipçisi olmaya ve dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz.  

Tüm kadınları tahliye kararına tepki vermeye, bu davayı takip etmeye ve dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor