ÇOCUKLAR ŞİDDETİ YAŞAMAK İSTEMİYOR

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Başkanı Çiğdem Akça ve yönetim kurulu üyeleri Ekim ayının ilk pazartesi kutlanan Dünya Çocuk Günü ve 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında, Havuzlubahce spor klübü başkanı Sayın Nevzat Karabulut ve sporcularıyla bir araya gelerek ” Çocuk hakları, Akran zorbalığı, Toplumsal cinsiyet rolleri ve eşitliği hakkında konuştular. Çocuklar duygu ve düşünceleri paylaştılar, kendi yaşadıklarıyla ilgili örnekler verdiler..
Şiddetin olmadığı bir dünya istediler..

ÇKHD Başkanı ve Aile Danışmanı Çiğdem Akça, “çocukları daha çok konuşturarak yaşadıkları hak ihlalleri hakkında ilk ağızdan bilgi almak amacıyla çocuklarla sık sık bir araya gelmek istiyoruz “dedi.

 İlk olarak Çocuk haklarının neler olduğuna değinmek isteyen Çiğdem Akça, çocuklara sordu” çocuklar yaşamak, barınmak, beslenmek ve eğitim haklarının” üzerinde durdular. Sağlık hakları, kendileri ile ilgili durumlarda görüş bildirme hakları, dernek kurma, isim ve ailesi olma, şiddet, ihmal ve istismara uğramama haklarından söz eden Akça, Akran Zorbalığı konusuna geçti. Söz almak isteyen çocuklar özellikle ev içinde annelerinden terlik veya süpürge ile dayak yediklerini, okulda öğretmenlerinden şiddet gördüklerini, büyüyüp asker olduklarında kışlada dayak yemek istemediklerini belirttiler. 

Çocuklara en kısa zamanda anneleri ile bir araya gelerek konuşma sözü veren Akça, Akran zorbalığının ülkemizde çok yaygın olduğu üzerinde durdu, çocuklara birbirlerine sözel, fiziki ve duygusal şiddet uygulamamaları, arkadaşlarını ve küçük kardeşlerini dışlamamaları konusunda nasihatler verdi. Toplumsal cinsiyet rolleri ve eşitliği konusuna da değinen Akça, annenize ev işlerinde, sofra toplamada yardım ediyor musunuz diye sorduğunda tüm çocuklar olumlu cevap verdiler. Kız arkadaşlarıyla uyumlu bir arkadaşlık geçirmeleri hususunda da nasihatler veren Çiğdem Akça, spor yapan ve eğitimine devam eden çocukları ve Klüp antrenörü Sayın Nevzat Karabulut u kutladı. Dernek olarak bölgeye özel önem verdiklerini ve sık sık ziyaret edeceklerini söyledi. (HABER: Sefa AKIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor