Corona vaka sayısı 54 bini geçti

ADANA (BÖLGE)-Sağlık Bakanlığı corona virüsü için son gelişmeleri ve Türkiye Günlük Korona Tablosu’nu açıkladı. Türkiye’de son 24 saatte 382 bin 888 Kovid-19 tesit yapıldı, 54 bin 724 kişinin testi pozitif çıkarken, 137 kişi de yaşamını yitirdi.

Vaka sayılarının 50 bini aşmasının ardından Bakan Koca dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Omicron varyantının etkisiyle büyükşehirlerdeki vaka oranlarının yüksek olduğuna vurgu yapan Bakan Koca, “Omicron varyantı, İstanbul’daki vaka sayılarının toplam vaka sayısının yarısını aşmasına neden oldu. Yeni varyanta bağlı vaka artışları şimdilik büyük şehirlerde dikkat çekse de aynı durum diğer illerde de kolayca yaşanabilir. Tedbirlere her yerde aynı ciddiyetle uyulmalıdır.” çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, 4 Ocak Corona virüs tablosunu ve aşılamada son durumu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte 382 bin 888 test yapılırken 54 bin 724 Vaka belirlendi. Koronavirüsten maalesef 137 vatandaşımız hayatını kaybederken, hastalığa yakalanıp iyileşen sayısı 26 bin 561 oldu.

OMİCRON TEHLİKESİ BÜYÜYOR! BAKAN KOCA’DAN FLAŞ ÇAĞRI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, “Omicron varyantı, İstanbul’daki vaka sayılarının toplam vaka sayısının yarısını aşmasına neden oldu. Yeni varyanta bağlı vaka artışları şimdilik büyük şehirlerde dikkat çekse de aynı durum diğer illerde de kolayca yaşanabilir. Tedbirlere her yerde aynı ciddiyetle uyulmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 83,32, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,81 olarak gerçekleşti.

Türkiye’de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı 133 milyon 551 bin 202’ye yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

3 OCAK TABLOSU

Sağlık Bakanlığı, 3 Ocak corona virüs tablosundaki test sayısını 368 bin 913 olarak açıklarken, 44 bin 869 vaka tespit edildiğini bildirmişti. Koronavirüsten 160 kişi hayatını kaybetmiş, iyileşen sayısı ise 27 bin 492 olarak açıklanmıştı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor