ÇÜ Eczacılık Fakültesi ilk mezunlarını verdi

HABER: DURMUŞ ALACA

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesinin ilk mezunları için tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel çiçeği burnunda eczacılarla birlikte, günün anısına seslendirilen şarkılara eşlik etti.

ÇÜ Eczacılık Fakültesinin mezuniyet töreni fakülte bahçesinde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Dekan Prof. Dr. Eda Kumcu, dekan yardımcıları, Adana Eczacı Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Güney Eczacı Kooperatifi Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 Prof. Dr. Tuncel: “Eczacılık Fakültemiz Köklü Üniversitemizin Kendini Yenilemesini ve Gelişmesinin En Güzel Örneği”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Eczacılık Fakültemizin ilk mezuniyet töreni olması nedeniyle bu yıl hepimizi daha çok heyecanlandırıyor” diyerek başladı sözlerine. Çukurova Üniversitesinin sürekli gelişip değiştiğine dikkati çeken Prof. Dr. Tuncel bu gelişimin yanı sıra, bir yandan taşıdığı değerlere ve geleneklere sahip çıkarken diğer yandan kendini çağın ve bilimin gereği olarak yenilemeye ve ileriye taşımaya devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Tuncel, ”İlk mezunlarını bu yıl veren Eczacılık Fakültemiz, kötü üniversitemizin kendini yenilemesini ve gelişmesinin en güzel örneğidir. Üniversitemize geldikleri günden itibaren sevgili öğrencilerimizin, titizlikle mesleki bilgi ve becerilerini geliştirdikleri için tüm öğretim elemanlarımız da şükranlarını sunarken tüm mezunlarımızı kutluyorum” dedi

 Prof. Dr. Kumcu: “Zorlu Eğitiminizin Kıymetini Bilin”

Dekan Prof. Dr. Eda Kumcu ise, Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin kuruluş aşamasından söz etti. Fakültenin ilk mezunlarına ‘meslektaşlarım’ diye seslenen Prof. Dr. Kumcu, “Çukurova üniversitesi gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü ve saygın üniversitelerinden birinden mezun olmakla ne kadar şanslı olduğunuzu yıllar sonra daha da iyi anlayacaksınız. Kendinize ve mesleğinize olan saygıyı her zaman koruyun. Zorlu eğitiminizin kıymetini bilin. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

 Rektör Prof. Dr. Tuncel Öğrencilerle Şarkı Söyledi

Törende dereceye giren dönem birincisi Ecz. Sevde Nur Yardımcı, ikincisi Ecz. Nurdan Çakır, üçüncüsü Ecz. Kübra Gönbe’ye plaketlerin verilmesinin ardından tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Belge takdimi sonrasında tüm öğrencilere eczacılık yemini ettirildi.

Tören öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ile sona ererken Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel öğrencilerin arasına girerek hep birlikte günün anısına seslendirilen şarkılara eşlik etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor