ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu kariyer günü etkinliği

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu kariyer günü etkinlikleri kapsamında Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen Ergün’ü ağırladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hülya Saygı, Müdür Yardımcısı Öğretim görevlisi Celal Erbaş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere Tarım Sektöründeki Kariyer Fırsatları Anlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı birimlerinde öğrencilere kariyer fırsatları hakkında bilgi veren Ergün, küresel anlamda yaşanan iklim değişikliklerinin tarım sektörüne etkisine değindi. Ergün, özellikle pandemi sürecinde güvenli gıda üretimi ve güvenli gıdaya ulaşımın ülkeler için stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, asla ihmal edilmemesi gereken bir konu olduğunu vurguladı.

Tarım sektöründe yaşanan problemlerin çözümü için yetişmiş kalifiye iş gücüne olan ihtiyacın yetiştirilmesinin önemine de vurgu yapan Ergün, bu alanda kariyer hedefleyen öğrencilerin hem daimi bir işleri olacağını hem de daha iyi ücretlerle çalışacaklarını söyledi.

Devlet destekli hibeleri anlatan Ergün ayrıca tarım sektöründe kariyer hedefleyen öğrencilerin faydalanması için Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Tarım Orman Akademi Sanal Eğitim Bilgi Platformu hakkında da bilgiler aktardı.

Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor