ÇUKUROVA İLE SEYHAN BAŞKANLARINDAN RİCA

Yarım saat ara ile önce Çukurova Belediye Başkanı Sayın Emrah Kozay’a, ardından da Seyhan Belediye Başkanı Sayın Oya Tekin’e ulaştırmamız için iki istek geldi.

Kozay Başkan’la başlayalım… Öncelikle,  Adana’daki en rahat başkanlık koltuğunun Çukurova’da olduğunu ifade edelim. Kırk yıl önce, 200 bin konut ve 1 milyon nüfus için bağımsız ve tarafsız bir kurum tarafından plânlanmıştı. Alt ve üst yapılarıyla rasyonel projelendirildiği için en az sorunlu ilçe. Hatta, tek belediye varken,  30 bin hektarlık koca alanın sadece üçte biri konutlara ayrılmıştı. İkinci üçte biri yeşil alan, üçüncüsü de sosyal tesisler, yollar ve meydanlara tahsis edilmişti. İlçe belediyelerinin ihdasından sonra bu oranlar maalesef değişti. Buna rağmen, en sorunsuz ilçe niteliğini korumakta.

Gelelim Sayın Kozay’a duyurulması istenilen noktaya; şikâyet mi dersiniz, istirham mı, rica mı, bilemem. Söylenen şu; Toros Mahallesinin belli sokaklarında daha önce hiç olmadığı kadar çöp sıkıntısı oluşmuş. Bazı günler sadece belli sokaklar değil, mahallesinin önemli bir alanı aynı sıkıntıyla rahatsızlık duyuyormuş.

Başkanlar ne denli özen gösterirse göstersin, bazen duyamadıkları, göremedikleri nahoşluklar olmuştur, olmaktadır ve olacaktır. Bize düşen, böyle ricaları sahibine ulaştırmak. İnanıyorum ki, Sayın Kozay bir talimatıyla sadece Mahalleyi değil, belediyesine düşen gri gölgeyi de temizleyecektir.

OYA BAŞKAN İÇİN GRUP RİCASI VAR

İlk Kadın Başkan olarak gurur duyduğumuz Sayın Oya Tekin daha ilk iki buçuk ayda Seyhan için şans olduğunu kanıtladı. Maşallah!.. Arı gibi, bir orada, bir burada. Elbette kadro oluşturması ve koordinasyonu için geçen zamanı da dikkate alıyoruz ve bundan dolayı da daha ümitli olabiliyoruz.

Önceki dönemin yöneticileri sosyal faaliyetler kapsamında müzik gruplarına da yer ve yönetim desteği vermekteydi. Bize gelen bilgiye göre, Bendır Grubu hariç, diğerleri faaliyetini sürdürmekte. Her biri belli eğitim görmüş, saygın 70 kadından oluşan Bendırcılar sadece kendi grupları için alınan bu karardan dolayı çok üzgün. Nedenini bilmiyorlar; sadece, hocaları Rüya Eylül Hanım’ın belediyede başka bir göreve uygun görülmesine bağlıyorlar.

Grup, diğerleri gibi, haftanın belli günlerinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde çalışmayı sürdürmek ister. Tevazu gösterdiler, 52 kişiyle konser verebildiklerini de küçük harflerle söylediler.

Seyhan Belediyesi, Kurucu Başkan Yalçın Akyol zamanında son derece etkin sosyal faaliyetlere imza atmıştı. Azim Hoca dışındaki başkanlar da, belediyenin bu niteliğini koruyabildiler. Sayın Karalar, eski binaların restorasyonu gibi yaşamsal önemi olan atılımıyla büyük hizmet yaptı. Akay Başkan da, sosyal faaliyetler açısından göz ve gönül doldurmuştu. Tekrar aday gösterilmemesi apayrı bir konu.

İnanıyorum Sayın Oya Tekin de, aracılığımızla gelen isteği dikkate alacaktır. Sorunlarını ileten hanımlar, “Oya Başkanımızın haberi olmamıştır. Çözümü Sevgili başkanımızdan bekliyoruz” dediler. Ben de elçi sıfatıyla ve aynı beklentiyle iletiyorum.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor