ÇUKUROVA KAYMAKAMI VE GÜNDOĞDU OKULLARI, HAYALET OKULLARA SAVAŞ AÇTI

Hayalet okulların tespiti ve önlenmesi için denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüldüğü belirtilen açıklamada “T.C. Anayasasının 42. maddesinde ‘eğitim devletin denetim ve gözetimi altında yapılır’ denmekte. Çukurova Kaymakamlığı da gücünü buradan alarak ülkemizin kanayan yarası olan “hayalet okullar”; yani öğrenci okula gelmediği halde gelmiş gibi  göstererek diploma veren okullarla mücadele başlattı. Bu bağlamda Çukurova ilçesi bazında denetim ekipleri kurularak okullara dönüşümlü denetimler yapılıyor. Bu denetimler özellikle 8. ve 12. sınıflar üzerinde yoğunlaştırıldı.” denildi.

 

 

(HABER MERKEZİ)- Ne okula gidiyorlar ne sınava giriyorlar ne de devamsızlık yazılıyor. Diplomanın bir öğrencinin evine kadar gönderilmediği kalıyor. Bunlar ‘Hayalet Okullar’ olarak adlandırılıyor. Suçlamaları dikkate alan Çukurova Kaymakamlığının yerinde, aktif bir uygulama başlattığı öğrenildi.

Kaymakamlık, 8.ve 12.sınıf öğrencilerinin başarısını olumsuz yönde etkileyen ‘Hayalet okulların’ tespiti ve önlenmesi için denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürdüğü belirtilirken  Gündoğdu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Gökhan Gündoğdu’nun da, Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin’in bu hassasiyetine destek verdiği açıklandı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren düzenlemeyle öğrencilerin açık liseye geçişi zorlaştırılmıştı.
Adana’da da 8. ve 12. sınıfları kapsayan ‘hayalet okullar’ için harekete geçildi.

Çünkü bazı okulların 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin devam zorunluluğunu önemsemeyip ‘hayalet okul’ taktiği ile çalıştığı iddiaları öteden beri gündemdeydi. Öğrenciyi okuldan uzaklaştırıp tabiri caizse ‘yaratılan boş zaman nedeniyle’ adeta suça yaklaştıran uygulamaya karşı Çukurova Kaymakamlığı yerinde ve aktif bir uygulama başlattı. Kaymakamlık, 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin başarısını olumsuz yönde etkileyen ‘hayalet okulların tesbiti ve önlenmesi için denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor.

ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞININ EĞİTİMİN KALİTESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARI

T.C. Anayasasının 42. maddesinde “eğitim devletin denetim ve gözetimi altında yapılır” denmekte. Çukurova Kaymakamlığı da gücünü buradan alarak ülkemizin kanayan yarası olan “hayalet okullar”; yani öğrenci okula gelmediği halde gelmiş gibi  göstererek diploma veren okullarla mücadele başlattı.
Bu bağlamda Çukurova ilçesi bazında denetim ekipleri kurularak okulların dönüşümlü denetimler yapılıyor. Bu denetimler özellikle 8. ve 12. sınıflar üzerinde yoğunlaştırıldı.

Denetim ekipleri okullara bir sabah, bir öğleden sonra giderek sınıflarda bulunan öğrencileri sayıyor. Yanısıra okullar yoklama sonuçlarını imzalı bir şekilde bir sabah bir de öğleden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşıyor.
Bu durumdan işini doğru yapan kurumlar rahatsız olmuyor. Çukurova Kaymakamlığı ayrıca işini mevzuata uygun ve doğru yapan okullara da teşekkür ederek onları yüreklendiriyor.

KAYMAKAM HÜSEYİN TEKİN’İN HASSASİYETİ

Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin’in bu anlamlı girişimi ile MEB’in uzun çalışmalar sonucu hayata geçirmeye çalıştığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” uygulamasının önü de açılmış olundu.
‘Hayalet okul’larla mücadele sayesinde haksız rekabetin önüne geçilerek, merdiven altı illegal eğitim faaliyetlerinin de bir ölçüde önüne geçilmiş olunuyor.

  1. GÜNDOĞDU: KAYMAKAM TEKİN’DEN YERİNDE BİR UYGULAMA

Gündoğdu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu da, toplam 7 bin öğrencili bir eğitim kurumu olarak konuya hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.
Dr. Gündoğdu, uygulamanın nitelikli öğrenci yetiştirme noktasında son derece yerinde olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi:
“Bu gerçek maalesef Adanamızın ve eğitimimizin kanayan bir yarasıdır . Öğrencinin yeri, hangi sınıfta olursa olsun okuldur. Çukurova Kaymakamlığı‘nın yaptığı yararlı denetim ve çalışma takdir edilesidir. Gündoğdu da bu konuda üzerine düşeni yapmakla yükümlü olup ilgili denetimlerden alnının akıyla çıkmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığının ve Adana’mızın eğitim yükünün bir kısmını omuzlamaya çalışan Gündoğdu Okulları olarak uygulamadan son derece memnun olduğumuzu belirterek; başta Çukurova Kaymakamımız Sn. Hüseyin Tekin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor