Çukurova Ödülü Nedim Gürsel’e verildi

HABER-FOTOĞRAFLAR: Salih Onur BAŞKAN

ADANA (BÖLGE)-13. Uluslararası Sanat Günleri bugün elliye yakın kitabı bulunan , yurtiçi ve yurtdışı birçok ödül sahibi , anadil tutkunu bir yazar olan Fransa’dan gelen ünlü yazar Nedim Gürsel, 13. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında verilen Çukurova Ödülü’nü Çukurova Sanat Girişimi kurucusu Çetin Yiğenoğlu’nun elinden aldı.

Törene CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, bir önceki dönem CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer,  Çukurova Sanat Girişimi Derneği Başkanı Çetin Yiğenoğlu ve yönetim kurulu üyeleri , DHA eski bölge temsilcisi Orhan Apaydın, Milliyet Gazetesi eski Adana temsilcisi Muzaffer Bal, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir , birçok Adanalı ünlü sanatçı ve sanatsever katıldı.

Başarılı geçmişi ile ilgili sinevizyon gösterisinde duygusal anlar yaşayan Yazar Nedim Gürsel, Çukurova’nın bereketli topraklarında böyle bir ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirterek, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti.
Çukurova Sanat Girişimi kurucusu Çetin Yiğenoğlu da Çukurova Sanat Girişimi’nin her geçen gün büyük başarılara imza attığını belirterek, Yazarlarevi’nin de bu başarılardan biri olduğunu dile getirdi. Etkinlik kapsamında Adana Koleji Beş Kala Müzik Grubu tarafından gerçekleştirilen ‘Aryaların Büyüsü’ adlı dinleti büyük ilgi gördü. Sanatçılar Larasu Alya Tekkollu, Nil Su Ecem Kara, Çağla İskender, Berra Tamer, Sude Eskiakgün ile arya sanatçısı Serdar İlk büyük alkış aldı.
13. UÇSG Sözcüsü Asuman Söylemez de Çukurova Sanat Girişimi’nin gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen 13. Uluslararası Çukurova Sanat Günlerine destek verenlere teşekkür etti.
ÜZERİNİZE ADONİS ÇİÇEKLERİ YAĞSIN

Uluslararası Sanat Günleri Sözcüsü Asuman Söylemez’in açılış konuşması ile başlayan gecede söylemez, ‘’Bu yıl 13. ü düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’nin izleği ‘’Siber Bilinmezlik ‘’olarak belirlendi.  Tüm insanlığın bu gününü, yarınını yakından etkileyen ve etkileyecek olan bu izlek olumlu, olumsuz yönleriyle ele alınmak istendi . Etkinlik süresince ‘’Siber Bilinmezlik ‘’ ile ilgili uzmanlar , akademisyenler , sanatçılar ve hukukçular tarafından irdelenip , siberli yaşamımızda sınırların da ötesine gidilip , bir farkındalık yaratılacak . Belki biraz kafamız karışacak , ama olsun o kadar hızlı bir Bilişim / Bilim çağının içindeyiz ki , ayak uydurmak zorundayız Elinizden Mitras’ın kalemi eksik olmasın . Bu güzel bahar günlerinde üzerinize adonis çiçekleri yağsın ‘’ dedi .

ADANA’DA DOĞMUŞ GİBİ OLDUM 

Çukurova Sanat Girişimi başkanı Çetin Yiğenoğlu’nun elinden ödülünü alan Nedim Gürsel ,  eserlerine konu olan hikayelerinden ve Adana ile ilgili olan anılarını betimleyen şu sözleri söyledi ;  “Öncelikle seçici kurul üyelerine çok teşekkür etmek istiyorum . Bu ödülün benim için çok özel bir anlamı var . Ne de olsa bu coğrafyanın çocuğu sayılırım . Babam ve annem kırklı yılların sonunda Gaziantep’e tahin ediliyorlar,  orada tanışıyorlar . Ben Gaziantep doğumluyum. Bu coğrafyada gözümü dünya’ya açtım. Yolum daha önce birkaç kez Adana’ya düştü , kitap fuatlarına geldim ama ondan önce Yaşar Kemal’in coğrafyasını keşfetmek için gelmiştim. Tabi burası Yaşar Kemal’in kitaplarında anlattığından daha başka bir Çukurova ile karşılaştmıştım bu seyahatimde. Yaşar Kemal ile birlikte de daha önce geldim. Adana’ya geldiğimde burda doğmuş gibi oldum. Çünkü burada da doğmuş olabilirdim. Annem ve teyzem eğer tahin olma durumlarında değiş tokuş yapmış olsalardı Adanalı olmuş olacaktım‘’ dedi

Öte yandan, daha önce Çukurova Ödülü alan sanatçıların isimleri şöyle: Nihat Ziyalan (2009), Taha Toros (2010), Ayla Kutlu (2011), İpek Ongun (2012), Prof. Dr. Erman Artun (2013), Ülkü Tamer (2014), Yaşar Kemal 2015), Mehmet Aksoy-Necah İbrahim (SRY) (2016), Haluk Uygur (2017), İsa Çelik (2018).

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor