ÇUKUROVA’DAN EĞLENDİREN YAZ KURSLARI

(HABER MERKEZİ) Çukurova Belediyesi, bu yaz aylarında da çocukları unutmadı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirerek onları faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla, pek çok alanda eğlenceli, sanat ve sporla iç içe olan ücretsiz yaz kursları açtı. Yaz boyu devam edecek kurslarda gençler hem eğleniyor hem öğreniyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Çukurova Belediyesi, bu yaz aylarında da çocukları unutmadı. Öğrencilerin, yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilmesi ve faydalı aktivitelerin içinde yer alabilmesi için tüm imkanlarını kullanan belediye, eğlenceli aktivitelerini Çukurovalıların, hizmetine sundu. Ücretsiz olarak, 12 branşta hazırlanan yaz kursları, 5 merkez ve 4 spor kulübünde hizmet veriyor.

Başkan Çetin, “İnsana Yatırım” vizyonuyla harekete geçen yaz kurslarının, gençlerin gelişimine önemli katkı sunduğunun altını çizdi. Bu kurslara yoğun bir ilginin olduğunu belirten yetkililer, 7 ila 15 yaş arası çocukların yaz kurslardan faydalanabildiğini açıkladı. Kısa zaman içerisinde, rekor bir katılımın gösterildiği kurslara, bugüne kadar 6 bin 760 Çukurovalı çocuğun, kaydı alınmış durumda. Açılan bu kurslarda, çocuklar yaşıtlarıyla birlikte eğlenceli zaman geçirirken, aynı zamanda ilgi alanlarına göre seçtiği branşlarda eğitim alacak. Uzman antrenör ve eğitimcilerin gözetiminde gerçekleşen yaz kurslarına ilginin yüksek olması memnuniyetle karşılanıyor.

Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlamak, ayrıca yeteneklerini ortaya çıkartmak amacıyla hayata geçirilen yaz etkinliklerinde, İngilizce kursu, satranç ve gitar dersleri, psikoterapi etkinlikleri, bağlama ve resim kursu, halk oyunları ve ritim kursu, drama ve oyunculuk, yüzme, voleybol ve yoga kurslarının yanı sıra, 4 ayrı spor tesisinde futbol kursları açıldı. Yaz kursları, Güzelyalı Toplum Merkezi, Hayal Park Açık Olimpik Yüzme Havuzu, Atatürk Kadın Yaşam Köyü, Bülent Ecevit Sanat Parkı, Turhan Selçuk Sanat Okulu ve spor kulüplerinde gerçekleşiyor.

Gençler, bu kurslarda hem eğlenerek öğrenme fırsatı yakalıyor hem de kendi yeteneklerinin farkına varma fırsatı elde ediyor. Yaz kurslarında aldıkları eğitimlerden ve eğlence dolu etkinliklerden oldukça memnun olan Gençler ve Çocuklar, Başkan Soner Çetin’e teşekkürlerini de sunmayı ihmal etmiyor. İki ay boyunca sürecek yaz kursları, çocukların meraklı bakışları arasında ve kahkaha dolu saatler içerisinde geçiyor. Çocuklara yönelik pozitif çalışmalarıyla, dikkatleri çekmeye devam eden Çukurova Belediyesi, genç beyinlere verdiği önemlerde yeni ufuklar açmayı sürdürüyor.

Okulların tatil olmasıyla beraber, tüm öğrenci gruplarına yönelik çalışmalara hız veren Başkan Çetin ve ekibi, salgın tedbirleri kapsamında tüm kursların hijyen ve mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşmesini sağlıyor. Bu nedenle, çocukların sağlığı düşünülerek, tüm yaz kursları yüzde 50 kapasiteyle bu yıl hizmet verecek. Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen yaz kursları için, detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, ilgili müdürlüğü telefonla arayarak, kurslar hakkında gerekli bilgiye ulaşabilecekler.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Her fırsatta çocuklara ve gençlere verdiği önemin altını çizen ve onlar için sürekli projeler üreten Çetin, ücretsiz yaz kursları için kayıtların devam ettiğini belirterek, sanat ve sporun en güzel örneklerinden oluşan bu etkinliklere çocukları davet etti. Çetin, “Çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlamak, ayrıca yeteneklerini ortaya çıkartmak, kültür sanatla iç içe olması ve sosyal aktivitelerden geri kalmamasına yönelik çalışmalar üretmek, belediyeciliğin temel bakış açısı olmalıdır.” dedi

Çetin, daha sağlıklı bir gelecek için, çocuklarımız ve gençlerimiz mutlaka spor yapmalı, sanatla haşır neşir olmalı, bilimle uğraşmalı diyerek, Çukurova Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışında, çocuklara ve gençlere olan çerçevesini bir kez daha çizdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor