Çukurovalı aşçılar, sağlık için tuz ve şekere savaş açtı
ADANA (İHA) – Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu
(AKAPAFED) Başkanı Münir Tanak, Türkiye’de Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin
Azaltılması Eylem Planı’nın başarıya ulaşmasında Sağlık Bakanı Fahrettin
Koca’ya tam destek verdiklerini bildirdi.
Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Burdur ve Isparta’daki aşçıların
bağlı olduğu Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu olarak Ankara’da
düzenlenen protokol imza törenine katılan Başkan Münir Tanak, “Tüm Aşçılar ve
Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanımız Gökhan Tufan’ın
önderliğinde Sağlık Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu dengeli tuz ve şeker
tüketimini amaçlayan kampanyayı çok önemsiyoruz. Çünkü, hipertansiyon, kalp
hastalıkları, diyabet ve buna bağlı hastalıkları azaltmanın yolu tuz ve şeker
tüketiminden geçiyor. Güney illerinde hizmet veren aşçılar ile lokanta ve
pastane işletmecileri olarak tuz ve şeker tüketimini azaltma yolunda
müşterilerimize sunduğumuz yemeklerde tuzu, tatlı ve pastalarda şeker oranını
Sağlık Bakanlığımızın öngördüğü şekilde azaltacağız” diye konuştu.
Başkan Münir Tanak, Akdeniz Bölgesindeki aşçılar olarak Genel Başkan Gökhan
Tufan’ın liderliğinde topluma fayda sağlayacak projeler ve faaliyetlerin her
zaman destekçisi olacaklarını, devlet kurumları ve sivil toplum örgütleriyle
işbirliği içinde çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.