ÇUKUROVA’YA HİZMET SAYMAKLA BİTMEZ

HABER: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Belediye Başkanı  ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Soner Çetin, düzenlediği basın toplantısı ile son üç yılda yaptığı hizmetleri ve son iki yılda hayata geçireceği projelerini teker teker kamuoyuna açıkladı.

Soner Çetin’in dün Seyhan Oteli’nde bir gazeteci ordusuna yaptığı açıklamaları, BÖLGE okurları için aynen aktarıyoruz.

Adana basını ile bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin; “Bir paraşütçüler var bir de dağcılar var bizim gibi. Gece demeden gündüz demeden, yılmadan, usanmadan mücadelesine, zirveye tırmanma yarışına devam eden… Dirseği Kanar, dizi kanar, bazen aşağıya kayar, bazen risk atlatır; ama sabırla, azimle, kararlılıkla yoluna devam eder,  yavaş yavaş zirveye tırmanır” dedi. Başkan Çetin, yerel seçimlerin yıldönümünde görevdeki 8 yılını değerlendirdi ve gelecek 2 yılda hayata geçireceği projeleri anlattı.

ANLAYIŞIMIZ HERKESE EŞİT VE ADALETLİ HİZMET GÖTÜRMEKTİR

Çetin, konuşmasına şu şekilde devam etti; ‘’İkinci görev dönemimizin 3’üncü yılını değerlendireceğimiz basın toplantımıza hoş geldiniz. Bu toplantıyı yapmaktaki amacımız hem 3 yıl içinde yaptıklarımızı başlıklar halinde size sunmak hem de önümüzdeki 2 yılda hayata geçirmeyi planladığımız projeler hakkında bilgi vermek… Çukurova Belediyesi olarak çoğulcu ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile birlikte hiçbir kimseyi ve kesimi ötekileştirmeden herkese eşit ve adaletli hizmet götürmektir. İnsanların doğumundan ölümüne dek belediyelere çeşitli görevler düşmektedir. Biz de bu bilinçle hareket ederek her yaş grubuna, her sosyal kesime en iyi hizmeti götürme gayreti içerisindeyiz. Buradan yola çıkarak, çocuklarımız için; 8 semt kreşi yaptık, 9’uncusunun yapımı sürüyor. 5 su oyun parkı, onlarca çocuk parkı ve masal park gibi çocuklarımıza yönelik temalı parkları hizmete açtık. Kadınlarımız için;5 kadın sohbet ve dayanışma evi,4 kadın ürünleri pazarı,Çukurova Gülen Yüzler Kadın Kooperatifi,Atatürk Kadın Yaşam Köyünde ve toplum merkezlerinde 60’a yakın meslek kursları…Ayrıca hizmette olan 8 kreş çocuklarımızın eğitiminde önemli olduğu kadar, kadın istihdamının önündeki engeli kaldırması bakımından da önemlidir.

GENÇLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolunun onları kültür-sanat ve spor etkinliklerine yönlendirmekten geçtiğinin farkındayız. Bu amaçla Bülent Ecevit Kültür Sanat Parkını özellikle gençlerimiz için bir kültür sanat merkezine dönüştürdük. Atatürk Kadın Yaşam Köyü ve Bülent Ecevit Kültür Sanat Parkındaki kütüphanelerimizden gençlerimiz azami derecede yararlanmaktadır. Buralarda internetten yararlandıkları gibi çay kahve gibi ücretsiz ikramlar yapmaktayız. Gençlerimizin spor yapması için spor alanları oluşturmanın yanı sıra amatör spor kulüplerine hiçbir ayrım yapmadan ayni ve nakdi yardımlarımız olmaktadır. Çukurova’ya yeni spor tesisleri kazandırmak için de Gençlik Spor İl Müdürlüğüne arsa tahsisi yaptık. 1 futbol sahası, 5 bin seyirci kapasiteli spor salonu ve ayrıca tenis akademisi kurulması çalışmalarına başlanacak.

YAŞLILARIMIZIN AYRI BİR SAYGIYI HAK ETTİĞİNİN FARKINDAYIZ

Yaşlılarımızın sosyalleşmelerine yardımcı olmak için 14 emekli dinlenme evi açtık. İhtiyaç halinde yenilerini açmaya devam edeceğiz. Öte yandan, Karslı Mahallesinde kadın sohbet evini Yaşlılarla Dayanışma Derneğinin kullanımına açarak yaşlılarımıza verdiğimiz önemi gösterdik. Sosyal belediyecilik anlayışımızı ortaya koyması açısından Gıda Bankası ve Hayır Çarşısı Türkiye’ye örnek olan uygulamalardandır. Hizmet götürürken, vatandaşlarımıza yardımcı olurken etnik kimlik, dini inanç, siyasi görüş gibi farklıları hiçbir zaman göz önünde bulundurmadık. Toplumun dezavantajlı gruplarını da düşündük. Çukurova’yı engelsiz kent yapma yolunca çalışmalarımız oldu. Adana’nın ilk ve tek engelsiz yüzme havuzu hizmet vermektedir. Ayrıca toplu açılış töreninde hizmete giren Mola Evi Türkiye’ye örnek projeler arasında yer alacaktır.

BİZ, ÇUKUROVA’YA HİZMET İÇİN VARIZ

Çukurovalı hemşehrilerimizi olağan belediyecilik hizmetleri ile mutlu edemeyeceğimizi biliyoruz. Olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yerine getirirken kültür sanat alanında da iyi işler yapmak zorundayız.Bu anlayışla Çukurova’yı kültür sanat kendi yapma hedefiyle yola çıktık.Orhan Kemal Edebiyat Festivali,Uluslararası Karikatür Festivali,Yılmaz Güney ve Nazım Hizmet Anma Günleri gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yaptık. Adana’nın tanımına önemli katkıları olan Adana Lezzet Festivali ve Portakal Çiçeği Karnavalına belediye olarak elimizde gelen katkıyı sunduk.Pandemi hayatımızı olumsuz etkiledi. Bu nedenle bazı kültür sanat etkinliklerine ara vermiştik. Şimdi etkileri azaldı ve 4. Orhan Kemal Edebiyat Festivalini bu ay içinde önemli konukların katılımı ile gerçekleştirdik.Şimdi Adana’ya yeni bir festival kazandırıyor olmanın heyecanı içerisindeyiz. Hazırlıkları tamamlanma aşamasına gelen Çukurova Uluslararası Dizi Filmler ve Platformları Festivali…

YEŞİLE VE DOĞAYA SAYGILI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ VARDIR

Hayata geçireceğimiz her projenin doğaya uyumlu olmasını önemseriz. Ayrıca Çukurova’nın yemyeşil bir kent olması için de yoğun çaba içindeyiz. Göreve geldiğimiz 2014 yılında Çukurova’daki park sayısı 108’di. İlk görev süremiz bittiğinde bu sayı 200’e ulaşmıştı. İkinci dönemimizde de bu konuda hızımız kesilmedi ve yeni parklar açmaya devam ettik. Bugün Çukurova’da 240’ın üzerinde park bulunmaktadır. Bunların büyük bölümünü de temalı parklar oluşturmaktadır. Ayrıca yeni park yapımları devam etmektedir. Yeşile önem verirken kentleşmeye de aynı önemi veriyoruz. Düzenli şehirlerin en büyük düşmanı olan kaçak yapılaşmaya asla hoşgörümüz yok. Kaçak olduğu için ekiplerimiz 6 katlı binayı bile yıkmaktan çekinmedi. Hormonlu binalara da izin vermiyoruz. Vatandaşlarımıza çağrımdır; daire alırken belediyeye sorsunlar ve imarı iskanı var mı öğrensinler. Yasaya aykırı bir durumu varsa o daireyi satın almasınlar. Bizler vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Şu ana kadar olağan belediyecilik hizmetlerinden çok fazla bahsetmedim. Çünkü onları yapmak zaten belediyelerin görevi. Olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yaparken, Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirdik. Pandemi sürecinde belediyelerin gelirleri azalırken giderleri katlandı. Buna karşın biz hiçbir bahaneye sığınmadan hizmetlerimizi sürdürdük. Bunu tasarruf tedbirleri ve akılcı yönetimle yaptık. Belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan Park Vadi gibi büyük eserler kazandırdık. Hem hizmet yaptık hem de borcu azalttık. Borcumuz 90 milyon TL’nin altına düştü. İnanıyorum ki Çukurova Belediyesinin hiç borcu yok diyeceğimiz günleri de göreceğiz. Bütün bunları yaparken katılımcı anlayıştan ve şeffaflıktan asla taviz vermedik. Her zaman halkımızın içinde olduk. Pandemi sürecine kadar her Cuma halkımıza hesap verdiğimiz Halk Günleri düzenledik. Pandeminin izin vermediği dönemde de sosyal medya üzerinden Sen Sor Başkan Cevaplasın uygulaması yaptık.

HEDEFİMİZ 10 YILDA 10 TOPLU AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ

7 buçuk yılda 7 toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdik. Bunların 3’üne Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Bu yılın sonbaharında 8’inci toplu açılış ve temel atma törenini yapacağız. Sonra 9 ve görev süremiz bitmeden 10’uncu toplu açılışı yapma hedefimdeyiz. Sözlerimi kadın voleybol takımının başarısı ile bitirmek istiyorum. Bursa’da yapılan yarı final maçlarında gruptan lider olarak çıktık. Cuma günü başlayacak. 4’lü finalde başarılı olup inşallah Sultanlar Ligi’nde Adana’yı temsil edeceğiz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor