Çulhaoğlu: Gençlerimizin gelecekleri ile oynanmamalı

(HABER MERKEZİ)-İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, “Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı ülkemizin geleceği olan gençlerimizin istekleri doğrultusunda Temmuz ayı sonrasında yapılmalı, gelecekleri ile oynanmalıdır” dedi.

Çulhaoğlu yaptığı basın açıklamasında, Sınav kaygısı öncesinde öğrenilen bilginin etkili bir biçimde kullanılması için gençlerin kafalarının rahat olması, stresten uzak durmaları, endişelerini en aza indirmeleri gerekmektedir ki, başarı gelsin. Sınava girecek gençlerin, sınava yüklediği anlamlar, sınavla ilgili zihinde oluşturulan imaj, sınav sonrası duruma ilişkin atıflar ve sınav sonrası elde edilecek kazanımlara verilen önem sınav kaygısı oluşumu üzerinde oldukça etkilidir. Bu bilimsel bir gerçektir. Dedi.

Açıklamalarına devam eden Çulhaoğlu, Bilindiği gibi daha önce Ak Parti iktidarı tarafından Haziran 2020 tarihinde yapılacağı açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrasında Coranavirüs kaynaklı endişelerden dolayı Temmuz ayına ertelendi Bu çok olumlu bir karardı. Bir müddet sonra yeniden sınavın Haziran ayında yapılacağı açıklaması yapıldı. YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tarihinin iki kez değiştirilmesi sınava hazırlanan gençlerimizi çok olumsuz yönde etkilemiştir. Bu ikilem öğrenci velisi vatandaşlarımız tarafından büyük tepki çekmiş ve sınavın temmuz ayından sonra yapılmasının daha iyi hazırlanmaları açısından uygun olacağı defalarca belirtilmiş olunmasına rağmen iktidar tarafından bu serzenişlere kayıtsız kalınmıştır. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde gençlerimiz aylardır evlerine kapalı kalmışlar ve moral-motivasyon kaybı yaşamışlardır. Evlerinde uzun süre vaka sayıları, ölüm oranlarını takip eden gençlerimiz, normalde günde 6- 8 saat eğitim görüp öğretmenleri gözetiminde sayısız test çözerken, uzaktan televizyon eğitimi ile günlük 1-2 saat çok yetersiz şekilde ders yapmak, sınava hazırlanmak durumunda kalmışlardır.Çocuklarının geleceği için dişinden tırnağından arttırarak özel hoca tutmak zorunda kalan aileler gerek ekonomik, gerekse gelecek kaygılarını bir arada yaşarken keyfi tarih değişikliklerinin de getireceği zararları göğüslemek durumunda bırakılmışlardır. Bu pandemi günlerinde bizlere telefon ile ulaşan, yazılı metin faxlayan, mail atarak sorunlarını anlatan velilerin sayısı oldukça fazladır. Çocuklarının genel olarak çok fazla konu var dediklerini, yetiştirememe korkusu yaşadıklarını, son iki aydır yeterince çalışamadıklarını, zamana ihtiyaçları olduklarını belirmişler ve konu hakkında yardımcı olmamızı istemişlerdir.

Bizde İYİ Parti milletvekilleri olarak vatandaşlarımızdan ve evlatlarından gelen bu haklı talepleri bir araya toplayarak Partimiz Meclis Grup Başkanlığına ilettik. Meclis Grup Başkan Vekilimizde 09.06.2020 tarihinde milletvekillerinden gelen bu talepleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına “Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının temmuz ayı sonrasına ertelenmesi kararının ivedilikle alınması için araştırma komisyonu kurulmasını” talep etti. Ak Parti iktidarı, ülkemizin geleceği olan gençler için sınavın temmuz ayı sonrasına alınmasını istediğimiz araştırma komisyonu kurulması talebimizi ret etmiştir. İktidarın Ülkemiz gençliğinin çok haklı olarak safiyane istek ve beklentilerini karşılamaması anlaşılır değildir. Pandemi sürecinde gençlerimizin sınava bir ay daha fazla hazırlanmaları,Başarı oranlarının artacak olmasının kime ne zararı olabilir ki. Allah aşkına. İktidar olmak, vatandaşlarından gelen haklı istekleri, onların yararına olacak şekilde düzenlemek değil midir? İktidarı sorumlu davranmaya davet ediyorum.Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin geleceği ile oynamaması için sınav tarihini temmuz sonrasına biran evvel ertelemesi gerekmektedir. Saygılarımla…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor