Çulhaoğlu: Gençlerimizin önü açılmalı

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana Milletvekili Dt.Mehmet Metanet Çulhaoğlu, “Üniversitelerden mezun olan gençlerimizin önü açılmalı” dedi.

Çulhaoğlu, Sağlık Bölümü’nün 39 branşından mezun olan 550 bin gencin istihdam edilmesi ve hastanelerde taşeron adı altında görev yapan sağlık çalışanlarının daimi işçi kadrosuna geçirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı soru önergesi verdi.

Çulhaoğlu, “Hafta sonu, gece-gündüz, bayram tatili demeden nöbetlerini tutan, daha ortaöğrenim çağlarında 16-17 yaşlarında devlet hastanelerinde, devlet hastanelerinde imkan bulamayanların özel sağlık kuruluşlarında mecburi staj yapmakta oldukları ve mesleğin gereklerini öğrenmekte oldukları bilinmektedir. Buna bir de özel sağlık kuruluşlarının tecrübeli personel istihdamına öncelik vermeleri de eklendiğinde işsiz gençlerimizin sayısı daha da artmaktadır.

Mesleklerini icra etmek için, ailelerine yük olmamak için, hatta ailesine bakabilmek için, gelecek hayalleri kuran ve atama bekleyen 39 branştan mezun olmuş 550 bin sağlık mezunu gençlerimiz adına soruyorum;

2019 yılında atama bekleyen sağlık bölümü mezunlarımızın atamalarını ne zaman yapacaksınız?

Ataması yapılacak sağlık mezunlarının planlamalarında hangi unvanlara kaç kişi atanacak?

Halen Devletin ve Üniversitelerin Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde taşeron adı altında görev yapan sağlık çalışanlarının daimi işçi kadrosuna geçirilmesi hususunda herhangi bir çalışmanız var mı? Varsa bunlar nelerdir?

Bakanlık bünyesinde görevlendirilemeyen sağlık mezunu gençlerimiz için “Her Okula Bir Sağlık Personeli” projesi ile okullarımızda istihdam edilmeleri için, ilgili bakanlıkla müşterek bir çalışma yaparak istihdamın artırılması mümkün değil mi?

Sağlık meslek liselerinden ve Üniversitelerden her yıl mezun olanların istihdam-larını sağlamak için başka bir plan veya projeniz var mı?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Sağlık Meslek Liselerinde derslere girecek Meslek öğretmeleri bulunmadığı, derslerinin boş geçtiği bilinmektedir. Örneğin Üniversitelerin Hemşire-Ebe, Ağız ve Diş Sağlığı, Röntgen yada diğer bölümlerinden mezun olan mesleğinde donanımlı yeterli kapasiteye sahip mezun gençlerimizin ders vermeleri için ilgili Bakanlıkla bir protokol yapılarak istihdam sağlanabilir mi?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor