Çulhaoğlu: Milletimiz daha da fakirleşiyor

(HABER MERKEZİ)-İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu Dolar Kur’unun yükseltilmesine isyan ederek yazılı bir açıklama yaptı.

Çulhaoğlu “Ak Parti yaptığı bütün yanlış uygulamaların sonucunu dış güçlere bağlamaktadır” diyerek başladığı açıklamada;

“7 ekim 2021’de dolar 9,26, geçen hafta Çarşamba günü dolar 10 lira 43 kuruştu. Bu Çarşamba sabahı 13 lirayı geçti ve birileri zenginliğine yine zenginlik kattı.; Bir hafta içinde dış borcumuz 1 trilyon 180 milyar lira arttı. Bununla birlikte bol garantili projeleri yapan, milletimizin hazinesine göz koymuş yandaş müteahhitlerin cebine ekstradan 420 milyar lira daha girdi. Bu artışla 83 milyon vatandaşımızın her birinin cebinden 8 asgari ücret para çıktı.

Durum bu kadar ciddiyken, zaten çok zorda olan hazinemiz daha büyük bir çıkmazın içine sokulmuşken, milletimizin tüm birikimleri bir bir erirken, iktidar mensupları neler demekteler bunlara baktığımızda ise;“Ayda iki kilo et yiyorsak, yarım kilo yeriz, domatesi iki kilo yerine iki tane alırız. Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak, zaten sağlığa da çok faydalı değil. Biber alırız bir kilo alacağımıza 3 tane alırız diyen mi ararsınız, Zor durumdaki çiftçilerimize, “nankör” demeye kalkan, hadsizler mi dersiniz, İyi Parti olarak biz, “Bir ay içinde akaryakıt ve LPG’ye 4 defa zam yapıldı” deyince, yeni bir ekonomik rota deniyoruz” diyenler mi ararsınız ne varsa söyledi bu aklı evveller.

Milletimiz her gün daha da fakirleşirken, Ak Partinin bir eli yağda bir eli balda olanları bu milletle dalga geçmeye devam ediyorlar.

Sanki Ak Parti bu ülkeyi yönetmiyormuş gibi, LPG’ye, doğalgaza, mazota, benzine, elektriğe, gübreye zammı yapan başkalarıymış gibi davranmaya devam ediyorlar.

Beceremiyoruz diyemiyorlar, saltanatlarını bırakmak istemiyorlar, milletimize hakaretler edip, suçu ona-buna veya dış güçlere atıyorlar. Artık Milletimizin bunlara karnı tok. Bunu ülkemizin her yerinde görüyor ve duyuyoruz.

Koskoca Türkiye’miz uzun yıllardır şeffaf hesap verebilir, demokratik hukuk kurallarının işletildiği bir sistem ile yönetilseydi ne Dolar Kuru buralara gelebilir, ne çiftçimiz girdi maliyetleri altında ezilir, ne milletimiz sezonunda bile sebze ve meyve’yi pahalı yer, nede insanlarımız yoksulluk ve açlığın pençesinde yaşar, nede işsizlik bu kadar çok olmazdı.

Bu iktidarın milletimize vereceği bir hiçbir şey kalmamıştır. Bunun için seçim istiyor, bu nedenle tek kişinin iradesine karşı çıkıyoruz. Bu olumsuzlukların ülkemize verdiği zararların daha fazla artmaması için iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor