Çulhaoğlu: Vatandaşlarımız mağdur edilmesin

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana Milletvekili Dt.Mehmet Metanet Çulhaoğlu, “AK Parti verdiği sözü tutarak, vatandaşlar mağdur edilmemelidir” dedi.

Çulhaoğlu,  15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçtikleri için astronomik trafik cezalarıyla karşı karşıya kalan araçların borçların affedilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Metanet Çulhaoğlu, “Aks aralığı 3.20 metre ve üstü tüm motorlu ve çekme karavan ile kamyonet, panelvan ve van tipi araç sahiplerine, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü kullandıkları her geçişte 1.132 TL. (binyüzotuziki TL.) trafik cezası yazılmaktadır.

26 Aralık 2018 tarihli Genel Kurul Konuşmamda da görüleceği üzere “Köprü geçişlerinde yüksek oranlı cezalarla vatandaşlarımızın mağdur olduğunu, Sayıştay denetim raporunda OGS ve HGS geçişlerindeki kaçaklara dikkat çekilerek uygulamada tahakkuk kaydı bulunmayan geçiş ücretlerine ilişkin gerçekleştirilen tahsilatın hangi araçtan yapıldığının bilinmediğini ve sonuç itibarıyla bu ücretlere ilişkin alacakların sağlıklı takibinin yapılamadığı ifade edilerek tahsilatın hangi araçtan yapıldığı bilinmediği için vatandaşların yüklü meblağlarla mağdur edildiği için yürütmeden vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini” İYİ Parti Grubumuz adına talep etmiştim.

Milletvekili, Bakanlık (Ulaştırma) ve Başbakanlık görevlerinde bulunan Sayın Binali YILDIRIM Ak Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart 2019 Yerel Seçimler öncesinde trafik cezası mağduru 1.sınıfaraç sahibi vatandaşlara “15 Temmuz Köprüsünden geçenlerin cezaları affedilecek, artık bu köprüyü sizlerde kullanabileceksiniz” söylemleriyle vatandaşımıza bir söz vermişti.

1.Sınıf motorlu-çekme karavan, kamyonet, panelvan ve van tipi araç sahiplerinin mağduriyetlerini önlemek için;

Birincisınıf araçlara (motorlu-çekme karavan, kamyonet, panelvan ve van tipi) 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden geçiş izni verilmesi için bu güne kadar herhangi bir çalışmanız oldu mu? Olmadıysa böyle bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

15 Temmuz Şehitler Köprüsünün UKOME kararı ile kamyonet, panelvan ve van tipi araçlara yasak olduğunu bilmeden geçen vatandaşların araçlarına geriye dönük yazılan köprü geçiş cezalarının affedilmesi için herhangi bir çalışmanız var mı?

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden sonra gönderilmeye başlanan köprü geçiş cezalarını (yazılan cezaların meblağı araçların satış fiyatlarından bile yüksek bir tutarı bulmakta, hatta geçmektedir) vatandaşlarımızın nasıl ödemesini bekliyorsunuz? Bu konuda yardımcı olacak yada çözüm sunacak bir çalışmanız var mı?”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor