Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

(HABER MERKEZİ)-Cumharbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada, “Halkımız önlemlere uymuyor, yeni tedbirleri almaya mecbururuz ve alacağız” demişti. Bu sözlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı genişletilecek. Bazı iller için seyahat yasağı gündemde.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında Koronavirüs gündemiyle yarın (pazartesi) toplanacak. Kabinede artan Koronavirüs vakaları masaya yatırılırken, geçen hafta alınan tedbirlerin etkisi de değerlendirilecek. Hafta sonu sınırlı saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasağının genişletilmesi ve vaka sayısının çok fazla olduğu iller için seyahat yasağı getirilmesi gündemde.

 ERDOĞAN “HALKIMIZ ÖNLEMLERE UYMUYOR”

 Cuma namazı çıkışı, “Maalesef vatandaşlarımız önlemlere uyumuyor, bu durumda yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesine başkanlık edecek. Toplantıda, kısıtlı sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlerin sonuçlarıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sunum yapacak.

 HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA VE SEYAHAT KISITLAMASI GİBİ YENİ ÖNLEMLER

 Kabineden sokağa çıkma yasağının genişletilmesi kararının çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hafta sona belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasağının tüm hafta sonu kapanma şeklinde genişletileceği belirtiliyor. Bir başka önlem olarak da vaka sayısı çok fazla artış gösteren şehirlerle ilgili seyahat yasağı da masada. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor